ATP CINCINNATI: DODIG – CHUNG

Svi tenisači koji će se boriti za titulu u Cincinnatiju još nam nisu poznati. Neki tenisači svoj put u glavni ždrijeb izborit će kroz kvalifikacije, a nas je posebno zaintrigirao jedan između hrvatskog tenisača Ivana Dodiga i Japanca Hyeon Chunga. Meč ćete moći pratiti od 22:00.

OIR_resizer (1)

IVAN DODIG ovu sezonu bi što prije zaboravio, ozljede ga u zadnje vrijeme nikako ne zaobilaze. Dodig je na početku mjeseca stigao u Washington, tada je trebao odigrati prvi meč još od kraja lipnja i Wimbledona. Promjena podloge, dugo neigranje – sve je to na njemu ostavilo traga te je teže od oečkivanoga dobio Broadyja. Sljedeći protivnik bio mu je Nishioka, igrač sličan Broadyju, no ovoga puta Dodig nije uspio pobijediti. Već tu su se vidjele naznake posljedice ozljede, neigranja i promjene podloge. No, Dodig je na kraju kao lucky loser upao u glavni ždrijeb. Njegova avantura završila je već u 1. kolu – savladao ga je Pella.

HYEON CHUNG igra tenis života (ima samo 19 godina). 32 pobjede i 10 poraza na tvrdoj podlozi ima Chung ove godine. Zadivljujuća statistika koje se ne bi posramio ni bolje rangiran igrač. Chung, za razliku od Dodiga, nije morao igrati kvalifikacije, već je imao izravan plasman u glavni ždrijeb. Rutinski, bez problema, u prvom kolu bio je bolji od Sele. U drugom kolu morao je igrati protiv Marina Čilića. To je, ipak, bio preveliki zalogaj za mladog Japanca. U Montrealu je morao proći kvalifikacije kako bi došao do glavnog turnira. Rutinski je dobio Stevensona, a potom i Gonzaleza. U prvom kolu ždrijeb ga je spojio s Florianom Mayerom, tenisaču na rubu TOP 32 društva te je ispao već u prvom kolu.

Ova dva tenisača međusobno još nisu igrala.

U isto vrijeme su stigli u Washington, no Dodig nakon poraza u prvom kolu (iako se tamo nije zaslužio ni naći) više nije igrao. Chung je, ipak, za razliku od njega, nešto uporniji – pokušao je i ovaj tjedan u Montrealu, no protiv nekih tenisača još ne može. Chung je odličan na tvrdoj podlozi ove godine, ima više mečeva u nogama od Dodiga, spremniji je. Danas očekujem njegovu pobjedu.

Screenshot_2

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)