Hrvatska bez Bogdanovića večeras igra sa Grčkom

Grčka je sinoć opravdala status favorita te je sa uvjerljivih 85:65 savladala Makedoniju. Do premijerne pobjede stigla je i reprezentacija Hrvatske koja je sa 80:73 uspjela savladati Sloveniju. Danas u 21 sat sastaju se ove dvije momčadi, vjerojatno i najbolje u skupini.

OIR_resizer

Najefikasniji u redovima Grka bio je Printezis sa 18 postignutih poena. Dvoznamenkasti broj poena još su postigli i Bourousis (16), Koufos (11) i Spanoulis (10).

“Dobre” vijesti stižu iz našeg tabora. Naime, Bojan Bogdanović navečer je obavio pretrage te prema prvim informacijama nema ozbiljniju ozljedu glave, no njegov nastup večeras i dalje je upitan.

Bogdanović će još danas obaviti dodatne pretrage te će se onda znati hoće li večeras biti na raspolaganju izborniku Velimiru Perasoviću ili ne. Čak i da dobije dozvolu, teško da Bojan može odigrati utakmicu na najvišoj razini, iako je veliki borac.

Hrvatska je sinoć upisala pobjedu ponajviše zahvaljujući Kruni Simonu i Luki Žoriću. Igrom nije oduševila, no pobjeda je najbitnija u ovom trenutku jer je prvenstvo tek počelo. Za očekivati je kako će dvojac koji je sinoć Hrvatsku vodio do pobjede (Simon i Žorić) danas biti umoran te je pitanje možemo li ih 40 minuta gledati na najvišoj razini.

Osim Bogdanovića, za današnju utakmicu Hrvatskoj je upitan i Marko Tomas.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Simon sa 20 poena, Žorić sa 17, Hezonja sa 13, dok je ‘nesretni’ Bogdanović ostao na 9.

I dalje postoji mogućnost da Tomas i Bogdanović zaigraju, no šanse nisu velike. Na njih se u ovom trenutku ne bi trebali oslanjati. Uz domaći teren, navijače i (pravog) Bogdanovića Hrvatska bi imala velike šanse pobijediti Grčku. Ovako, uz njegov izostanak, umor pojedinih igrača to je teško. Grčka je svoj susret odigrala u 18, a Hrvatska u 21 sat. Imali su Grci nešto više vremena za pripremu, imali su lakšeg suparnika u prvom kolu. Sve to ide na njihovu stranu. Teško da će obrana Velimira Perasovića uspjeti zaustaviti nalete Printezisa i Spanoulisa.

Screenshot_1

[touchcarousel id=’2′]

 

 

Oznake:

Share This