Premier League: Manchester City-Everton, analiza i prijedlog za klađenje

Večreras 2.kolo Premier League utakmicom na Etihadu zaključuju Manchester City i Everton. Oba sastava upisala su pobjede u 1.kolu. Manchester City je u sezonu krenuo gostujućom pobjedom kod Brightona sa 2-0. Everton je svoju prvu utakmicu sezone igrao kod kuće i slavio sa 1-0 protiv Stoke City. Zadnji dvoboj ovih dviju momčadi igrao se na Goodison Parku prošle sezone i tamo je Everton razbio Guardiolinu momčadi sa 4-0. To je i najveći poraz Španjolca na klupi “Građana” . Na domaćem travnjaku prošle sezone City je izgubio samo dvoboj protiv Chelsea. 13 pobjeda, 8 remija i poraz od Chelsea statitsika je Citija prošle sezone na Etihadu.

I jedan i drugi starteg puno su kupovali ovog ljeta. Guardiola je potrošio preko 200 miljuna funi za pet novih igrača u momčadi. Zna Španjolac da ima talentirane igrače u napadu tako da su ovo ljeto mete bile igrači na defazivnim pozicijima. Ronald Koemana doveo je i deveto pojačanje ove sezone. Gylfi Sigurdsson alfa i omega prošle sezone u Swansea  sletio je na Goodison prošli tjedan za 50 miljuna funti i može debitirati večeras u dresu “Karamela”. Everton je najranije krenuo u sezonu zbog utakmica Europske lige. Slavili su dva puta protiv Ruzomberoka 1-0, a Hajduk dobili sa 2-0. Obrana je jači dio ovog sastava, no Koeman ovog ljeta nije našao ni pribiližno sličnog igrača kakav je bio Lukaku. Nedostaje Nizozemacu u momčadi napadač koji može dati 20-25 golova u sezoni. Biti će to veliki hendikep Evertonu u ovome dvoboju, ali i u sezoni u kojoj bi htijeli upasti u društvo najjačih šest momčadi lige.

Za ovaj dvoboj Guardiola ne može računati na Mendya, Gundogana. Barkley i McCharty dugo su na listi ozljeđenih kod gostiju, a u postavu bi se mogao vratiti napadač Ramirez koji je propustio sudar sa Hajdukom. Zadnji dvoboj na Etihadu prošle sezone City i Everton završili su sa 1-1.Everton se dosta muči u igri prema naprijed zato u  ovome dvoboju očekujem da domaća momčad slavi bez primljena gola.


City je dodatno nadogradio momčad izgledali su jako dobro u pripremnim utakmicama i u prvoj domaćoj utakmici nove sezone očekujem uvjerljiv start. Vrijedi pokušati i na pobjedu Citya u hendikepu. Sretno

Oznake: