Toronto Blue Jays – Tampa Bay Rays; 16.04. MLB

PALICE JAYSA SU SE SINOĆ PROBUDILE

Nakon dva poraza u nizu pred svojim navijačima, Toronto (5-4) je konačno izgledao onako kako to njihovi navijači žele. Deklasirali su Tampu sa 12-7 i pokazali koliko opasan napad imaju. Bila je to prva njihova pobjeda u ovoj sezoni na domaćem terenu od ukupno tri odigrane utakmice. Tampa (5-4) se pokušala vratiti, ali jednostavno nisu mogli pratiti taj ritam kojim su Jaysi išli.

– Uvijek sam govorio da ako me napad podrži sa 10 ili više runova da ću pobijediti utakmicu, bar mislim da neću izgubiti…Trebamo ovakve utakmice. Nismo postizali puno runova u zadnje vrijeme i nadam se da možemo ovako nastaviti i sutra – komentirao je bacač Jaysa Mark Buehrle nakon pobjede.

U finalnoj utakmici ove serije Jaysi će na mound poslati desnorukog Aarona Sancheza (0-1; 8,10 era) koji se nije proslavio u prvoj utakmici sezone. Kroz samo 3,1 inninga je dopustio tri runa, sedam hitova te je prošetao dvojicu udarača. Izgledao je doista loše i imao je velikih problema sa kontrolom.

[touchcarousel id=’2′]

hi-res-175323520-jose-bautista-of-the-toronto-blue-jays-celebrates-after_crop_north

U toj utakmici protiv Oriolesa je samo četvorici udarača od ukupno njih 18 uspio baciti prvi pitch strike, što ga je kasnije itekako koštalo. U ovoj ligi mjesta nema za takve pogreške, jer to se sve kažnjava i to onda zna biti jako gadno. Sanchezu je ovo druga sezona u dresu Jaysa, no prva sezona gdje je u ulozi startnog bacača. U prošloj sezoni je ulazio kao zamjenski bacač i u tom periodu je odradio 24 utakmice gdje mu je era na kraju bio 1,09. Sada su stvari puno drugačije i biti starter je velika stvar jer se od vas jako puno očekuje.

Gosti će lopticu u ruku dati desnorukom Chrisu Archeru (1-1; 2,13 era) iza kojeg je sjajan start gdje je kod Miami Marlinsa kroz sedam inninga dopustio samo jedan hit i završio utakmicu bez ijednog dopuštenog boda. Bio je to njegov drugi start, u startu prije je dopustio tri runa kroz 5,2 inninga ekipi Baltimorea.New York Yankees v Tampa Bay Rays

– Treba biti fokusiran na proces, treba vjerovati u proces. Kao što sam rekao i zadnji put, ako nastaviti biti koncetriran i ako nastavim raditi ono što sam radio do sada onda ću biti uspješan i uvijek ću biti u dobroj poziciji – kazao je Archer nakon pobjede.

Archer je u karijeri protiv Jaysa upisao 2-1 omjer uz 3,38 era kroz svoju kratku karijeru, a jako je bitno napomenuti kako je najbolje udarače Jaysa vrlo uspješno zaustavljao. Važno je reći da Archer ima niz od 13 gostujućih startova gdje je dopustio tri runa ili manje.

NOTES

  • ZADNJIH 10 = 5 – 5
  • TAMPA prosjek runova = 4,44
  • TORONTO prosjek runova = 5,96
  • U zadnjih 10 gostovanja Tampa ima omjer 9-1
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)