VIDEO: F1 Analiza VN Singapura

Utrka za VN Singapura je prva noćna utrka u kalendaru Formule 1 i tek jedna od dvije koje se trenutno voze u kalendaru Formule 1. Samom tom činjenicom ova staza je za vozače zahtjevna, jer se vozači trebaju priviknuti na noćne uvijete, a jasno je da to svim vozačima nije jednostavno.

crashgate

Analiza VN Singapura

Druga vrlo važna stvar kod ove utrke je visoka koncentracija smoga u zraku, koji se tu nalazi zbog velike emisije ispušnih plinova u ovom gradu/državi. Taj smog također utječe na vidljivost za vrijeme utrke, ali ipak vozači se do sada nisu na to osobito žalili.

Napokon nakon vremenskih uvjeta dolazimo do konfiguracije same staze koja je ulična utrka, ali ipak ne klasična. Naravno obilježavaju je betonski zidovi koji su tik do staze i koji ne nude priliku za pogrešku vozača. Staza je uz sve ovo naravno vrlo skliska, jer osim što ovo nije trkaća staza, pa se na njoj vozi jednom godišnje i sama konfiguracija je takva da su proklizavanja vrlo česta. Pogotovo će to osjetiti prvog dana, dok se ne očisti trkaća plutanja.

 

 

Ipak, ono što je netipično za gradske, tj. ulične utrke je njezina širina, jer ovo ipak nije uska staza barem ne na većem dijelu staze. Uz sve to ova staza ima nekoliko vrlo brzih pravaca, te nekoliko brzih zavoja čime je mogućnost pogreške dodatno povećana. Jer pri takvim brzinama, prelazak preko pasice ili malo proklizavanje može biti kobno- Pretjecanja na ovoj stazi su moguća, ali nisu jednostavna, te su često vrlo riskantna.

 

[touchcarousel id=’2′]

 

Podatak koliko je ova staza opasna jest da do sada svake godine od početka održavanja 2008. godine na stazu je izlazio SC.  Zbog toga ovu činjenicu imajte na umu iako ova oklada trenutno nije previše isplativa, jer se koef vrti između 1,10 i 1,20. Zbog toga Vam sugeriramo okladu…

da utrku neće završiti odnosno kroz cilj proći više od  16,5  bolida.

manje od 16,5

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)