Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje
Bundesliga je najviše nogometno natjecanje u Njemačkoj koje broji 18 klubova, a naziv Bundesliga dijeli sa istoimenim ligama u Austriji, ali i drugim sportovima u te dvije države, kao što su rukometna liga i dr.
Bundesliga

Bundesliga logo

Bundesliga kao natjecanje  funkcionira na kružnom sistemu u kojem svaki klub igra sa svakim po dva puta (jednom na domaćem terenu, jednom u gostima), te se nakon 34. kola proglašava prvak s obzirom na broj prikupljenih bodova. Bodovi se dodjeljuju po principu za pobjedu 3 boda, dok za neriješeni ishod se daje 1 bod. Bundesliga je najviši rang ligaškog nogometa, dok je Bundesliga 2 njezin drugi razred u koji svake sezone ispadaju dva najlošije plasirana kluba, a umjesto njih ulaze dva najbolja iz Bundeslige 2, dok treći najlošiji razigrava s trećim najboljim iz Bundeslige 2. Iako je Bundesliga trenutno 3. liga po jačini u Europi odmah iza Primere i Premier League ona se smatra možda najuređenijim prvenstvom u Svijetu. Tu titulu nosi zbog financijske stabilnosti klubova i njihove ravnopravnosti. Bundesliga započinje svoje natjecanje u kolovozu, a završava u svibnju, dok je kraća stanka tijekom prosinca zbog Božića i Nove Godine, kada momčadi imaju slobodne dane.

Bundesliga – osnivanje

Zanimljivo je kako se Bundesliga za razliku od drugih vodećih europskih liga igra tek od 1963. godine kada su se udružile razne njemačke lige. Jedini klub koji je odigrao sve sezone u Bundesligi je HSV iz Hamburga, ali daleko najuspješniji njemački klub je Bayern Munchen sa 24 naslova, dok je druga Borussia Monchengladbach sa 5 naslova. Od igračkih rekorda najviše nastupa ima Karl-Heinz Korbel čak 602 nastupa, dok je najbolji strijelac Gerd Muller sa 365 pogodaka.
Bundesliga je trenutno vrlo popularna, jer ima sjajnu posjetu utakmica, a nogomet je u Njemačkoj vrlo popularan, kako zbog uspjeha reprezentacije, tako i zbog uspjeha Njemačkih klubova u europskim natjecanjima. Ligu prvaka su njemački klubovi osvajali čak 7 puta, od toga Bayern 5 puta dok Borussia Dortmund i HSV imaju po jedan naslov.
U Svijetu daleko najpoznatiji klub iz Bundeslige, jer Bayern Munchen, dok su uz njega poznati još: Borussia Dortmund, Borussia Monchengladbach, Schalke 04, Bayer Leverkusen, Werder Bremen i HSV.

Standings provided by whatsthescore.com

Football results provided by whatsthescore.com