Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Baccarat je kartaška igra koja se igra sa standardnim špilom od 52 karte (najčešće 6 ili 8 špilova), a cilj igre je predvidjeti čija će ruka pobijediti (igračeva ili bankareva). Ruka čija je vrijednost bliža broju 9 je dobitna.Karte u baccaratu imaju drugačiju vrijednost nego u drugim igrama, pa je tako:

  • Karte od 2 do 9 imaju vrijednu koja i stoji na njima… dakle 2 vrijedi 2, 3 vrijedi 3, itd.
  • 10, dečko, dama i kralj imaju vrijednost 0
  • As ima vrijednost 1

Posebno je zanimljiv način određivanja vrijednosti ruke kod baccarat igre. U baccaratu nije moguće imati veću vrijednost od 9 tj. dvoznamnkastu vrijednost, pa ako igrač postigne vrijednost veću od 9 prva brojka se jednostavno briše, a druga brojka postaje vrijednost ruke. Npr. ako igrač dobije 15, onda se 1 briše, a njegova ruka dobiva vrijednost 5.

Baccarat

Baccarat je igra između igrača (Player) i bankara (Banker). Igra počinje tako da igrač i bankar dobiju po dvije karte, odredi se vrijednost njihovih ruku, a zatim se na osnovu točno određenih pravila određuje daljnji tijek igre. Ta pravila su:

  • Ako igrač ili bankar imaju ukupni rezultat 8 ili 9 tada ne uzimaju ni jednu dodatnu kartu.
  • Ako igrač ima ukupni rezultat 5 ili manji tada uzima dodatnu kartu, a u protivnom staje (ne uzima kartu).
  • Ako igrač staje, tada bankar uzima kartu ako je njegov rezultat 5 ili manje. Ako igrač uzima kartu, tada se koristi tablica dolje po kojoj se odlučuje da li bankar uzima još jednu kartu ili ne.

Iako se ova pravila čine dosta kompliciranim, igrač ih u biti niti ne mora znati, jer igru vodi djelitelj, koji slijedi gore navedena pravila. Sam igrač ne donosi u igri nikakve odluke osim onih da li će se kladiti na igrača, bankara ili neriješeno.

Oklade na bankara imaju nešto veću šanse pobijede, jer bankar pobjeđuje u 45.84% slučajeva, igrač u 44.61%, a u 9.55% slučajeva biva neriješeno. Zbog toga se na pobjedu bankara plača provizija, najčešće u iznosu 5%, tj. isplata je 0.95:1. Isplata na pobjedu igrača je 1:1.

Ukoliko igra završi neriješeno, oklade na igrača i bankara se vraćaju, a oklade na neriješeno se isplačuju 8:1. To je veoma loša isplata jer je šansa za neriješeno 9.55%, pa oklade na neriješeno imaju prednost kuće od čak 14.36%, te se stoga ne preporučuje kladiti na neriješeno u baccaratu. Prednost kuće na okladu na bankara je 1.06%, a na igrača je 1.24%.