Engleska po prvu poziciju, Slovačka po prolaz

U ponedjeljak se u skupini B igraju završne utakmice skupine, a sve reprezentacije još uvijek imaju šansu za prolazak skupine. Vjerojatno nešto važniji susret je onaj između Engleske i Slovačke koje su u posljednjem kolu upisale pobjede. Englezi imaju 4 boda i na vrhu su skupine, a Slovačka ima 3 boda i nalazi se na trećoj poziciji. I dok su Englezi već prošli dalje, Slovačka još nije sigurna. Susret se igra na stadionu Geoffroy Guichard u Saint Etiennu s početkom u 21:00 sat.

Kane - Hamšik

Slovačka je nakon poraza u prvom kolu od Walesa u drugom kolu pokazala što može. Hamšik je odigrao sjajnu utakmicu i kao pravi vođa odveo svoju momčad do prve pobjede na Europskom prvenstvu (u povijesti). Sada je Slovačka u vrlo čudnoj situaciji, jer može završiti kao prva, a može i ispasti sa Europskog prvenstva. Dobra vijest za njih je da nemaju problema s ozljedama, a i protiv Engleske se očekuje da ključni igrač bude Hamšik. U slučaju remija obje momčadi bi prošle dalje, ali teško je očekivati neke kalkulacije u ovom susretu.

[su_euro_soccer_bonus]

Engleska je na ovom EURU prikazala zapravo vrlo dobar nogomet. Bili su vrlo dinamični i stvarali mnogo prilika, ali u prvom susretu su nes(p)retno izgubili pobjedu u sudačkoj nadoknadi, a u drugoj su do pobjede stigli u sudačkoj nadoknadi. Engleska za sada izgleda jako dobro, ali ima problema u završnici, pa nije isključeno da će Hodgson napraviti neke promjene u sastavu (posebno prema naprijed). Može se očekivati da će priliku dobiti Vardy ili Sturridge, a možda i oboje, jer baš su oni donijeli preokret u susretu s Walesom. Ni Engleska nema problema s ozljedama, pa će Hodgson moći birati i sastaviti najbolju moguću momčad.

Do sada su ove dvije momčadi odigrale 16 međusobnih susreta, a Engleska ima 11 pobjeda, dok je Slovačka slavila 2 puta.Posljednji susret su ove dvije reprezentacije odigrale 2009. godine i Engleska je slavila u tom susretu sa 4:0.

Susret u ponedjeljak će suditi Španjolac Carlos Velasco Carballo.

Engleska je do sada na prvenstvu pokazala da igra vrlo dinamičan nogomet, baš po kakvom su Englezi poznati. Engleska igra po krilima i vrlo okomito čime stvara puno prilika pred protivničkim golom. Samim time su do sada imali veliki broj kornera. U prvom susretu imali su 6 kornera, a u drugom susretu čak 9. Pošto i Slovačka igra vrlo okomiti nogomet možemo očekivati da će i oni izboriti nekoliko kornera. Do sada su na prvom susretu imali 3, a u drugom 5. Stoga smo se odlučili za TIP više od 9 kornera na susretu – 1.57.

Više kornera

UPLATI

 

 

Oznake: