Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

NOVI ENGLESKI IZBORNIK

Europsko nogometno prvenstvo još nije završilo, a mediji u Engleskoj se na veliko bave time tko će biti novi engleski izbornik nakon što je Roy Hodgson podnio ostavku. Englezi su još jednom podbacili na završnom turniru, iako su ponovno najavljivali velike stvari. Ovoga puta ispadanje je doživljeno kao potpuna tragedija, jer od razvikanih engleskih zvijezda bila je bolja reprezentacija Islanda kojoj je ovo prvi nastup na Europskom prvenstvu.

Novi englseki izbornik - tko

Pošto je Englezima nakon ispadanja od Islanda interes za prvenstvom puno manji, jasno je kako su mediji prebacili fokus na traženje novog izbornika. Tako su kladionice i mediji već sastavili listu kandidata i poredali svoje favorite, a mnogi stručnjaci već su iznijeli mišljenje kakav bi trebao biti budući izbornik Tri lava. Prvi se za posao ponudio legendarni napadač Alen Shearer, ali čini se kako on ne kotira najbolje. Osim njega javio se i Wenger koji je izjavio: “Ne, nitko me iz engleskog saveza nije kontaktirao, ali lijep je izazov voditi englesku reprezentaciju danas, za bilo kojeg trenera. To je vrlo mlada i kvalitetna momčad, koja može samo napredovati.” Ipak nakon toga je nadodao da ima još godinu dana ugovora s Arsenalom i da misli svoj ugovor odraditi do kraja.

2016-07-03 17_03_23-Football Betting Odds _ Bet £_€10 Get £_€30 _ Betfair

Od ostalih kandidata najveće šanse mediji su pridavali Garethu Southgateu, ali se on zahvalio na suradnji i poručio kako ostaje na klupi U-21 reprezentacije Engleske, jer su mu u interesu dugoročni projekti. Najvažnija stvar će kod odabira novog izbornika ipak biti njegova dostupnost, jer većina vrhunskih trenera su vezana ugovorima, pa će ih unatoč unosnoj plaći engleski savez teško dovesti na klupu. U savezu također i dalje nisu odlučili da li žele domaćeg ili stranog izbornika, a veliko je pitanje hoće li se odlučiti za iskustvo ili mladost s nekim novim idejama.

Na kladionicama kao novi engleski izbornik trenutno najbolje kotira Jurgen Klinsmann koji je još uvijek izbornik SAD-a, ali je tamo već dugi niz godina. Radi se o stručnjaku koji je stvorio današnju Njemačku ili barem postavio temelje za nju, te koji radi na preporodu nogometa u SAD-u. Njegova karizma i poznavanje jezika svakako su adut, ali je pitanje bi li Klinsmann bio spreman zamijeniti život u SAD-u onim u Europi. Nakon njega u redu stoje trojica domaćih iskusnih trenera koji su dostupni, ali je pitanje da li će se savez ponovno nakon Hodgsona odlučiti za starijeg trenera. Dojma sam da neće.

 

 

Iza trojica Allardayce, Hoddle, Redknapp, još je jedan iskusni strateg Guus Hiddink, ali on već dugo nije ostvario značajniji rezultat, pa mu je reputacija podosta narušena. Gareth Southgate vjerojatno ima uz Klinsmanna ipak najveće šanse da postane novi manager Engleske, jer vodi mladu reprezentaciju i ima odličan uvid u momčad, ali i dobre rezultate s mlađim selekcijama. Vrlo je izgledno kako će ipak borba oko novog izbornika biti upravo između ta dva kandidata.

Ostali kandidati su sve redom treneri koji su trenutno vrlo popularni u Engleskim medijima kao Bilć, Howe i Pochettino, ali oni su potpuno koncentrirani na klupski nogomet i projekte u svojim klubovima. Osim njih tu su i neka poznata imena koja su bez posla ili na poslovima koji bi se mogli napustiti, a od njih je jedini ozbiljniji kandidat Scolari, ali on je nakon sramote Brazila na SP 2014. ipak izgubio puno reputacije,

Sve u svemu engleski nogometni savez nema previše rješenja, iako nudi sjajan honorar novom izborniku. Prema tome kao najizgledniji kandidati nameću se Klinsmann na kojeg je koeficijent 6.00, zatim Southgate na kojeg je koeficijent zaista sjajnih 17.00 i jedan od dvojice Hoddle ili Redknapp, ali njima ipak dajemo nešto manje izglede iako je koeficijent na njihov dolazak 8.00 odnosno 13.00.

NOVI IZBORNIK ENGLESKE -UPLATI-

[frontpage_news widget=”32124″ name=”Kladjenje (Poveznice za na kraj teksta)”]

Oznake: