Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Deschamps: Paul Pogba zna koliko znači njegov doprinos timu

Veznjak Juventusa, Paul Pogba svakako je jedan od najboljih igrača francuske reprezentacije. On je postigao jedan gol u pobjedi protiv Islanda u četvrtfinalu Europskog prvenstva.

Paul Pogba

Izborni Francuske, Didier Deschamps smatra da će Paul Pogba trebati odigrati utakmicu na najvećoj razini ukoliko žele da se plasiraju u finale.

Pogbina forma u utakmicama grupne faze na Europskom prvenstvu je bila uzrok nacionalne debate. Bivši igrač francuske reprezentacije, Lizarazu danas je rekao da je na Paulu Pogbi veliki pritisak.

Pogba je imao veoma dobro drugo poluvrijeme protiv Albanije u grupnoj fazi kada je ušao, te pomogao svojoj reprezentaciji da dođe do pobjede od 2-0 i tako završi kao prvoplasirana momčad.

Screenshot_1

UPLATI TIKET

“Paul je uvijek spreman, on je veoma miran, svjestan je da je na njemu veliki pritisak. On se dobro osjeća i u psihičkom smislu, zna šta znači timu. Igrao je veoma dobro u posljednje dvije utakmice, ali moraće i u četvrtak.”

Deschamps se osvrnuo i na francusku publiku koja je nerijetko bila presudni faktor u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva.

“Mislim da ćemo imati publiku iza nas, baš kao i protiv Albanije na Veledromeu. Trebat ćemo jer će biti teško. Podržavaju nas u cijeloj zemlji, ali najizraženiji su ovdje u Marseilleu. Ovo je polufinale, nešto posebno, trebat će nam njihova podrška.”

Na pitanje novinara hoće li utakmica protiv Njemačke biti najvažnija za njega, Deschamps je rekao:

“Teško je to reći, ali očito da se polufinale Europskog prvenstva ne igra svaki dan. Osjećam se veoma privilegiran. Francuska reprezentacija znači mnogo za mene, i nadam se da ćemo ići napred što je više moguće.”

Oznake: