Intervju sa Andrea Pirlom: Nadam se pozivu u reprezentaciju, svog bivšeg suigrača bi doveo u MLS

Itervju sa Andrea Pirlom, ikonom i legendom italijanskog fudbala. 37-godišnjak se neće osjećati izdano i neće mu biti krivo ako ne uspije dobiti poziv u reprezentaciju za Euro 2016, inzistirajući da zna u što se upuštao kada je došao u MLS. Prenosimo vam intervju Andrea Pirlo-a sa La Gazzetta dello Sport.

Itervju sa Andrea Pirlom

Zvijezda New York Cityja, Andrea Pirlo nije spreman odustati od poziva Antonio Conte-a u momčad italijanske reprezentacije za Euro 2016, ukazujući na to zašto nije bio uključen u trening momčadi prošlog tjedna.

37-godišnjak je bio u vrlo impresivnoj formi za ekipu i z MLS-a, koji su se popeli na prvo mjesto u posljednjih nekoliko tjedana, a suočavaju se sa gradskim-rivalima New York Red Bulls-ima ovaj vikend.

Uz internacionalanog sunarodnjaka i zvijezdu Toronta Sebastian Giovinco-a, Pirlo je naznačio da su imali razgovore sa Conte-om i da se još uvijek nadaju pozivu u konačnu momčad italijanske reprezentacije za Euro 2016.

[su_sportingbet_euro2016]

Derbi protiv New York Red Bullsa ne posjeduje istu atmosferu kao derbijij u Italiji.

“U Europi to je druga stvar, jer postoje navijači koji živa samo za ovu utakmicu: suparništvo koje postoji već godinama u gradu. Ovdje je drugačije. Ovaj derbi je počeo tek prošle godine i ne može biti ista napetost. New York je pun turista i puno ljudi koji su porijeklom iz drugih mjesta. Među nama igračima, međutim, rivalstvo se duboko osjeća.”

Tu je i finale kupa Italije, AC Milan – Juve: derbi za vas, jer ste igrali za boje momčadi.

“To je derbi Italije, važna utakmica koja nikad nije dosadna. To je razlog zašto je tako puno očekivanja za oba kluba. Juventus može dohvatiti dvostruku krunu, dok Milan pokušava spasiti razočaravajuću sezonu. Bianconeri su favoriti, jer oni su jači, ali finale je posebno i svašta se može dogoditi.”

Jeste li razočarani što niste pozvani u privremenu momčad Azzurra?

“Oprezno, Conte još uvijek nije imenovao finalnu momčad. Igrači koji još uvijek igraju u službenim utakmicama nisu pozvani. Sebastian Giovinco i ja samo razgovarali sa Conteom o odluci. Još uvijek je moguće da budemo pozvani.”

Onda se ti i Giovinco još uvijek nadate da ćete uspjeti ući u momčad za Euro 2016?

“Možda. Ponavaljam da smo imali razgovorm sa Conteom i znamo što je rekao. Neću elaborirati više.”

Giovinco je bio MVP i najbolji strijelac prošle sezone i opet vodi ove sezone. Ako ne budete pozvani, mislite da li postoji tendencija protiv MLS-a?

“Mislim da je to normalno da MLS nema isti ugleda ko europska liga. No, moramo napraviti procjenu. MLS nije tako gledan na TV-u kao druge lige i zbog toga je kompliciranije za pratiti, čak i za stručnjake.”

Da li ćete osjećati nepravdu, ako ne dobijete poziv?

“Ne, jer kad se jednom donese odluka da se dođe u Sjedinjene Države, onda znate što ćete dobiti.”

Počeli ste sa jednom pobjedom u sedam utakmica, sada imate tri pobjede i dva remija u posljednjih pet, ti si prvi na istočnom poretku. Što se promijenilo?

“S novim trenerom (Patrick Vieirom) to je razdoblje prilagodbe kako bi se asimilirali sa različitim metodama, koju mnogi američki igrači nikada nisu doživjeli. trudimo se, taktički i tehnički, ali rezultati će doći.”

Da li je moguće imati Leicester City priču u Italiji?

“Sada je teško. Juventus je prejak. Ali Sassoulo bi mogao biti u stanju da pokaže da ako postoji organizacija u igri i ako ste ozbiljan klub možete učiniti velike stvari.”

Tko je talijanski igrač kojeg želite dovesti u MLS?

“Moj bivši suigrač Alessandro Matri.”

[su_betfair_200eura] [frontpage_news widget=”30107″ name=”Italija”]