Italiji i Republici Irskoj neće biti dopušteno da treniraju na stadionu u Lille-u

Italiji i Republici Irskoj neće biti dopušteno da treniraju na stadionu u Lille-u. UEFA je rekla da Italija i Republika Irska neće trenirati na Stade Pierre Mauroyu u Lille-u. UEFA im neće dopustiti da treniraju na oštećenoj površini prije utakmice u skupini E.

Italiji

Umjesto toga obje ekipe će trenirati u svojim kampovima u utorak prije putovanja u Lille. Njima će međutim biti dopušteno da hodaju po terenu prije utakmice.

Izvješća u Francuskoj tijekom vikenda su naveli da su pojedini dijelovi terena bili obojani u zeleno, a navijači su se koristili kako bi se poboljšala površina. Bilo je to zbog razine kiše koja je padala u Lille-u protekla dva tjedna i stadionov krov je upotrebljavan u utakmici Slovačke i Rusije prošlog tjedna.

[su_slovacka__engleska_netbet]

Nekoliko igrača Francuske i Švicarske izgubili su tlo pod nogama na travnjaku tijekom sinoćnjeg remija bez golova u skupini A. Trener domaćina Didier Deschamps bio je prilično iznerviran zbog terena govoreći nakon utakmice: “Tek je grupna faza i teren već izgleda tako. Moraju se poboljšati uslovi bez obzira na sve.”

“Nadležni ljudi koji se brinu o travnjaku moraju to popraviti inače se utakmice ne mogu igrati pod ovakvim uslovima. Igrači padaju, lopta ne ide dobro, moglo bi biti i većih problema. To se mora napraviti,” objasnio je Deschamps.

Oznake: