Joachim Low prisiljen napraviti ključne promjene u sastavu pred polufinale Eura 2016

Joachim Low prisiljen napraviti ključne promjene u sastavu pred polufinale Eura 2016. Trener Njemačke Joachim Low je bio prisiljen napraviti promjene u svom timu za polufinale protiv domaćina Francuske u četvrtak na Euru 2016 zbog ozljede i suspenzije, uključujući zamjenu ključnog strijelca Mario Gomeza.

Joachim Low prisiljen

Gomez, čija dva gola su pomogla svjetskim prvacima da dođu do polufinala, bio je prisiljen da izostane sa turnira zbog ozljede tetive koljena. Zatim je tu i veznjak Sami Khedira koji će propustiti susret zbog ozljede prepona.

Stoper Mats Hummels upotpunjuje trio koji izostaje iz njemačke momčadi, gdje je nakon drugog žutog kartona u četvrtfinalnoj pobjedi protiv Italije dobio suspenziju.

Jureći na četvrti naslov Europe, Njemačka bi također mogla ostati bez Bastian Schweinsteigera. Low je rekao da neće koristiti svog kapetana ukoliko on ne bude u potpunosti oporavljen nakon ozljede ligamenata koljena.

[su_bet365_euro2016_copy]

Njemački trener mora odlučiti što će učiniti sa svojom prednjom linijom i da li će koristiti Mario Gotzea, Lukasa Podolskog, Thomas Mullera ili Leroy Sanea. Gotze i Muller se bore sa svojom formom.

U obrani Low će vjerovatno rasporediti tri čovjeka kao što je to učinio i protiv Italije.

“Protiv Francuske i dalje moram razmišljati o početnom sastavu. Italija je momčad sa automatiziranom igrom. Oni su svjetska klasa, ali su predvidljivi”, rekao je Low za novinare.

“Francuska je različita. Oni stalno mijenjaju pozicije, oni su mnogo više neočekivani i teško je predvidjeti što će uraditi sljedeće.”

Low će vjerovatno koristiti Emre Cana kao zamjenu za Khediru sa Benedikt Howedesom koji bi mogao zamijeniti Hummelsa.

Screenshot_1

UPLATI

[su_bet365_euro2016_copy]

Oznake: