Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Kaos u Marseilleu uoči večerašnje utakmice između Engleske i Rusije

Večeras od 21:00 igra se utakmica B grupe na Europskom prvenstvu između Rusije i Engleske. Meč će se igrati na stadionu Veledrome u Marseilleu koji je tokom cijelog dana pod opsadom policije zbog navijačkih nereda koji se konstantno dešavaju tokom današnjeg dana.

Kaos

Čak i francuska policija ne može potpuno smiriti navijače, situacija im se izmiče, iako pokušavaju reagovati suzavcem, ali to je očigledno nedovoljno da bi se smirile tisuće navijača.

Navijače nogometnog kluba Marseille već par dana dolaze u sukobe sa engleskim navijačima u tom gradu, a danas su im se pridružili i Rusi, te su zajedno napali Engleze. Cilj je jasan – žele pokazati engleskim navijačima da više nisu na huliganskom tronu u Europi…

Rusi, koji je dosta manje od engleskih navijača zaveli su potpuni ‘red’ među navijačima engleske reprezentacije – na društvenim mrežama možemo naći dosta slika oduzetih zastava i dresova reprezentacije Engleske.

Podsjetimo, ministri i predsjednik Francuske najavili su da će policija držati kontrolu, te da neće doći do nikakvih sukoba na Europskom prvenstvu, ali izgleda da je francuska policija nemoćna. Iako se pred EURO najviše riječi vodilo o mogućem terorističkom napadu, teroriste su ‘preduhtrili’ navijači koju su zavladali ‘scenom’.

Kao što se može vidjeti na ovom videu, engleski navijači ne smiju napasti ruske, iako Engleza ima daleko više. Dosta ljudi je već znalo da bi Marseille mogao biti prava bojišnica već kada su izvučene skupine za Europsko prvenstvo, ali izgleda da francuske bezbjednosne službe nisu razmišljali o tome.

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Oznake: