Skupina D je najteža skupina na Europskom prvenstvu?

Reprezentativac Španjolske i igrač Barcelone, Jordi Alba smatra da Španjolska ima najtežu grupu na predstojećem Europskom prvenstvu u Francuskoj. Skupina D, u kojoj će igrati Španjolska igrat će još i Hrvatska, Turska i Češka. Španjolska je osvajač prethodna dva Europska prvenstva, a pred njima je veoma težak zadatak – obraniti titulu europskog prvaka.

Skupina

“Sada smo usredotočeni samo na Češku, Tursku i Hrvatsku, moramo samo o njima razmišljati jer se nalazimo u najtežoj grupi na Europskom prvenstvu”, izjavio je Alba u sportskom kampu reprezentacije, u madridskom predgrađu Las Rozas. “Mi ćemo nastojati imati loptu u svom posjedu te stvarati prilike. Tako ćemo igrati protiv svakog suparnika”, dodao je.

Alba je komentarisao i posljednje Europsko prvenstvo koje je igrao sa Španjolskom, u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

“Zadnji Euro bio je poseban za mene. Del Bosque je vjerovao u mene kada mnogi nisu. Igrao sam na poziciji gdje prije toga nisam, osvojili smo prvenstvo te je sve završilo odlično. Nakon toga sam potpisao za Barcelonu”, rekao je Alba. On je te godine prešao iz Valencije a ove sezone je s Barcelonom osvojio prvenstvo i kup.

Alba nije želio govoriti o favoritima na nadolazećem Europskom prvenstvu. Kako on kaže, njegovo nije da određuje favorite.

“Da li je Španjolska favorit? O favoritima razmišljaju ljudi, ja se nisam na ništa obvezao ukoliko osvojimo naslov. No spreman sam na sve”, rekao je smijući se.

Albu ne vežu lijepe uspomene za Svjetsko prvenstvo prije dvije godine u Brazilu gdje je Španjolska doživjela krah.

“U Brazilu se sve bilo skupilo, stvari nisu bile onakve kakve smo očekivali, i to treba zaboraviti. Sada smo fokusirani na ovo Europsko prvenstvo, dolazimo s igračima željnima igre, tako da trebamo misliti samo na pozitivne stvari”, zaključio je.

[su_bet_at_home_o_la_la]

Oznake: