Švedska reprezentacija nije samo Zlatan Ibrahimović

Švedska reprezentacija nije samo Zlatan Ibrahimović. John O’Shea osjeća da bi bilo ludost za Republiku Irsku usmjeriti svu svoju pažnju na Zlatana Ibrahimovića kada se suoče sa Švedskom u ponedjeljak u utakmici na Euru 2016.

Švedska reprezentacija

Irska je krenula u Francusku u srijedu da se sastane u slikovitim Trianon Palace hotelu, u blizini njihovog kampa za trening na Stade de Montbauron-u.

Oni su usmjerili svo svoje znanje ka prvoj utakmici u skupini E protiv Švedske i to bi se moglo pokazati presudnim u njihovim nadama da dođu do nok-out faze sa jačim protvinikom kao što su to Belgija i Italija koje čekaju svoj red.

Dobiti ekipu u kojoj se nalazi Zlatan Ibrahimović je možda lakše reći nego učiniti, ali O’Shea kaže da postoji dosta druge kvalitete u momčadi Švedske pored njihovog napadača, koji nastavlja biti povezivan sa prelaskom u Manchester United.

[su_betfair_200eura]

O’Shea je rekao: “Kada se kvalificiramo na glavni turnir, vi znate da ćete se suočiti sa kvalitetnim igračima, a mi se već pripremamo za Švedsku.”

“Gledajući neke klipove, to nije samo jedan igrač kojeg se trebamo paziti.”

“Znam njihovog jednog ili dva igrača iz Premier lige i oni imaju dobru kvalitetu koja može zasijati na Euru kao i lopte koje idu na njih, tako da se ne treba fokusirati samo na jednog igrača, ostali momci su odmah dobili korist od toga.”

“Morate držati na oku sve igrače, ne samo njega, jer on im je dao dozvolu da lutaju, gdje god on to želi.”

Oznake: