Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Trener Didier Deschamps mijenja taktiku protiv Albanije večeras?

Trener Didier Deschamps mijenja taktiku protiv Albanije večeras? U pokušaju da dodaju brzinu u svoj tim, Francuski trener Didier Deschamps bi mogao napraviti taktičke izmejene za večerašnju utakmicu protiv Albanije.

Trener Didier Deschamps

Francuska je bila lijena većinu utakmice protiv Rumunjske u kojoj su pobijedili sa 2-1 na otvaranju Eura 2016. Oni su podigli svoj tempo kroz drugu polovicu utakmice kada je Deschamps zamijenio veznjaka Paula Pogbu i napadača Antoine Griezmanna sa brzim krilnim igračem Kingsley Comanom iAnthony Martialom.

Deschamps bi mogao odmoriti Pogbu i Griezmanna protiv Albanije i promijeniti svoju omiljenu 4-3-3 formaciju za bolju dinamiku u 4-2-3-1 formaciji, sa Martialom i Comanom koji će pružati podršku napadaču Olivier Giroudu. Ofanzivni veznjak Dimitry Payet bi onda mogao biti pomaknut s lijeve strane na poziciju broja 10, koji bi razigravao Girouda.

Protiv Albanije, ekipe koja će vjerovatno čekati priliku i ići na kontranapade, 4-2-3-1 formacija izgleda prijeteće zato što će to dozvoliti Francuskoj da napravi mnogo izravniji pristup. Također se oslobađa Payet, koji će tražiti način da otključa obranu Albanije sa loptama upućenim za Girouda, ili iza njihovih bekova za krilne igrače.

[su_betathome5besplatno]

U utorak, Deschamps nije htio dati informacije o igračima koje će odabrati ili formaciju. Ali je rekao da će tim morati koristiti bokove kako bi razbio Albansku dobru obranu.

“To je rješenje kada je tim vrlo čvrst u sredini – morate koristiti bokove malo više. To se može učiniti od strane braniča, veznjaka ili napadača,” rekao je Deschamps za novinare na stadionu.

“Prebacivanje sa jedne strane na drugu je također važono”, dodao je on. “Biti u stanju to uraditi će stvoriti probleme u protivničkoj obrani i oni neće imati vremena da se reorganiziraju.”

Francuska večeras u 21:00h igra protiv Albanije na Velodromu u Marseille-u.

Screenshot_27

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Oznake: