Ako ja budem igrao dobro, Sjeverna Irska može pobijediti svakoga, tvrdi Lafferty

Ako ja budem igrao dobro, Sjeverna Irska može pobijediti svakoga, tvrdi Lafferty. Zvijezda Sjeverne Irske Kyle Lafferty je pokazao svoje samopouzdanje uoči Eura 2016., navodeći da njegov tim može pobijediti svakoga, ako on bude igrao dobro.

Ako ja budem

Sa sedam golova u kvalifikacijama, Norwich Cityjev broj 10. koji je u formi svog života, rekao je da njegovo predvođenje napada Sjeverne Irske može pomoći da pobijede svaku ekipu u Francuskoj ovog ljeta.

Izvučeni u takozvanoj ‘skupini smrti’, uz Njemačku, Poljsku i Ukrajinu, njegova ekipa će se suočiti sa teškom borbom za napredak iz prve faze turnira.

Međutim, Lafferty je uvjeren da on može pomoći svojoj reprezentaciji da dođe do pobjede. Govoreći uoči otvorenja Eura njegove ekipe protiv Poljske u nedelju. Lafferty je rekao da unatoč lošoj klupskoj formi, on se osjeća kao druga osoba kada nosi zeleni dres.

“To je čudno, jer vjerujem da sa reprezentacijom imam nešto nevjerovatno,” rekao je Lafferty.

“Michael O’Neill je shvatio koliko je važno što sam u timu. Oni znaju da ako budem igroa dobro možemo pobijediti svakoga.”

[su_bet365_euro2016]

Lafferty je imao bijednu formu na klupskoj razini. Njegov put sa Norwichom je u velikoj mjeri bio katastrofa, a napadač je ograničen na samo 19 utakmica u dvije godine.

Posudba u turskoj ekipi Caykur Rizespor i Birmingham Cityju je bila dovoljna da ga uključi u reprezentaciju.

“Ne na drzak način, ali ja sam u centru pažnje. Što više golova postignem, to ću tim učiniti boljim. Mediji koji pišu, sve što ljudi govore o meni, volim to.”

Sjeverna Irska će se suočiti sa vrlo zanimljivim ljetom u Francuskoj, ali Lafferty će uživati u prilici da nastavi impresivan niz za svoju nacionalnu ekipu.

Do sada je odigrao 50 utakmica, postigavši 17 golova, a on želi da zaboravi svoju klupsku formu, koja se pokazala neuspješnom mnogo godina. Euro će se pokazati kao najbolja distrakcija za njega u tome. Da još spomenemo i koeficijente koje nam Bet365 daje na najboljeg strijelca reprezentacije Sjeverne Irske. Na Kyle Laffertyja kvota je 4.50 što je vrlo dobra s obzirom da je najbolji strijelac ove reprezentacije, odmah iza njega je Conor Washington i Will Grigg sa koeficijentima 8.00 i 9.00.

Screenshot_15

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)