Bale: Niko iz Engleske nije toliko dobar da bi igrao u našoj reprezentaciji

Zvijezda reprezentacije Walesa i igrač Real Madrida, Gareth Bale rekao je da niko iz engleske reprezentacije nije toliko dobar da bi igrao u reprezentaciji Walesa.

Bale

Bale će sa svojim Walesom igrati protiv Engleske u drugom krugu grupe B na Europskom prvenstvu u Francuskoj u četvrtak, a već sada je počeo sa ‘podgrijavanjem’ atmosfere. Zvijezda madridskog tima je također dodao da reprezentativci Walesa imaju više strasti i ponosa nego engleski reprezentativci.

Najzanimljivije pitanje, a i odgovor je bilo “Koliko je igrača iz reprezentacije Engleske dovoljno dobro da bi zaigralo u sastavu Chrisa Colemana koji sa klupe predvodi Wales”.

Bale je kratko odgovorio: “Nijedan.” Nešto prije ovoga igrač Arsenala, Jack Wilshere je rekao da engleska reprezentacija ima bolju momčad od Walesa, a ovo je vjerojatno odgovor Garetha Balea na to.

“Na press konferenciji neko je rekao da ja pokazujem manjak poštovanja prema Engleskoj, to nije slučaj. Oni imaju pravo na svoje mišljenje. Stvarno me boli briga šta oni kažu, da budem iskren.”, rekao je Bale.

[su_betathome5besplatno]

“Ako oni osjećaju da imaju bolju momčad od nas, dobro za njih. Znamo da imamo bolju momčad, i znamo da ih možemo pobijediti u četvrtak.”

Novinari su nastavili ispitivati Balea o engleskoj reprezentaciji, a on je onda odgovorio:

“Nisam rekao da nemaju strast – siguran sam da imaju. Ja se samo suosjećam sa ragbijem, nogometnom, ili koji god je to sport u Walesu. Na terenu osjećam da smo na većem nivou nego što smo bili u prošlosti.”

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)