Benzema ima posljednju šansu da ovu sezonu završi u dobrom duhu

Benzema ima posljednju šansu da ovu sezonu završi u dobrom duhu. Finale Lige prvaka će ponuditi napadaču priliku da završi ovu tešku sezonu koja je sada iza njega pred ljetni turnir, ali za njega odmor, jer neće igrati na Euru 2016.

Benzema ima

Zbog skandaloznih stvari koje su se dešavale Karimu Benzemi ove sezone, on neće biti u mogućnosti da igra na Euru 2016 za francusku reprezentaciju, s toga mu je jedina prilika da ovu sezonu završi u dobrom raspoloženju osvajanje trofeja Lige prvaka protiv Atletico Madrida u subotu.

Francuz je zabio 24 gola u 27 ligaških utakmica za Real Madrid, najbolji povrat njegove karijere za klub sa Bernabeu-a u sezoni u kojoj je igrao manje utakmica nego u bilo kojoj drugoj od svoje debitantske sezone u Španjolskoj 2009/10.

Subotnje finale Lige prvaka protiv Atletico Madrida nudi posljednju priliku za 28-godišnjaka da se iskupi i možda na neki način uradi stvari koje će natjerati navijače da zaborave, barem na trenutak, te nemile događaje koji su se desili ranije ove sezone.

Napadač je trebao da se sprema sa Francuskom za Euro 2016, kako bi igrao za svoju zemlju i ponosno je predstavljao, ali umjesto toga, on može planirati ljeto za plažu i neke druge aktivnosti.

Francuska je sigurno razočarana što njihova devetka ne može igrati, ali takva su pravila i moraju se poštovati. Za Benzemu govore da odlazi iz Reala i da će naredne sezone igrati za neki klub u Engleskoj. Ostaje nam da sačekamo i vidimo.

[su_betfair_200eura]

Oznake: