Borci ISIS-a planiraju napad kemijskim oružjem na Euru?!

Borci takozvane Islamske države planirali su bombaški napad na navijače “Tri lava” (engleske nogometne reprezentacije) za vrijeme utakmice s Rusijom na predstojećem Europskom prvenstvu, objavili su britanski mediji.

ISIS

Kako tvrde otočki mediji, borci ID planirali su napad izvedu s bombašem samoubicom, oružjem, čak i dronovima koji bi raspršivati kemijsko oružje na navijače za vrijeme utakmice s Rusijom u Marseilleu.

Policija kaže da je na laptopu koji je koristio Salah Abdelaslam (organizator napada na Pariz i Bruxelles) pronašla planove za napad na navijače koji se okupljaju 11. lipnja, prenosi britanski “Sun”.

Kako piše taj tabloid, najviše se strahuje da Abdelaslamovi sljedbenici posjeduju njegove planove i namjeravaju provesti dalje napade unatoč njegovom uhićenju.

Šefovi službi sigurnosti Velike Britanije ukazuju na opasnost da islamski ekstremisti planiraju pucaju na navijače izvan stadiona, dok primjerice piju pivo po pubovima, izvan “fan-zona.”

“Barovi puni veselih, pijanih navijača su vrlo laka meta”, upozorio je jedan visoki policijski dužnosnik i dodao da su zbog adekvatnih mjera predostrožnosti pojačali suradnju s francuskim kolegama.

Europsko prvenstvo održava se u više gradova u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja.

Europska nogometna unija, nakon terorističkih napada u Bruxellesu, izdala je u ožujku priopćenje u kojem navodi da će predstojeće Europsko prvenstvo u Francuskoj biti organizirano na najvišem sigurnosnom razini.

Premijer Francuske Manuel Valls je poslije prošlogodišnjih napada u Parizu rekao da će Prvenstvo biti održano i da će to biti najbolji odgovor teroristima.

[su_betfair_200eura]

Oznake: