Collina potvrdio promjene pravila u nogometu

Collina potvrdio promjene pravila u nogometu. Legendarni talijanski sudac Pierluigi Collina je posjetio sjedište FIGC u Covercianu i pojasnio neke promjene pravila koje će se sada primjenjivati i u Seriji A, a na snagu će stupiti za Euro 2016.

Collina potvrdio

Povukao se iz najviše razine suđenja 2005. godine, 56-godišnjak je sada šef UEFA-inih sudaca i konzultant talijanske federacije s obzirom na njihove dužnosnike.

“Najveća promjena se odnosi na kažnjavanje prekršaja koji su napravljeni u kazenom prostoru”, potvrdio je Collina.

“Do sada je proces bio: prekršaj, kazna, istjerivanje (igrača). Sada će sudac napraviti procjenu, a ako smatra da je igrač pokušao igrati na loptu i da je to realno za taj prekršaj, onda nema više crvenih kartona, ali bit će žuti.”

“Iskrenost obrambenog napora da se dođe do lopte neće rezultirati dvostrukom kaznom.”

Igrači su također prisiljeni da napuste teren ako je prekršaj izazvao manju ozljedu, međutim, to više neće biti slučaj kada se zakon zamijeni.

“U slučaju ozljede zbog prekšraja, žrtva neće biti prisiljena da napusti teren ako je potrebno samo brzo liječenje”, izjavio je Collina. “To osigurava da protivnik ne može iskoristiti privremenu brojčanu nadmoć za ekipu koja je počinila prekršaj.”

[su_betfair_200eura]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)