Danijel Subašić govorio o Portugalu, Ronaldu i obranjenom penalu

Na današnjoj press konferenciji hrvatske reprezentacije u kampu u Deauvilleu bio je vratar Danijel Subašić koji je sjajno branio u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Španjolske koju je Hrvatska dobila sa 2-1. Subašić je u toj utakmici obranio penal Sergiju R amosu pri rezultatu 1-1.

Danijel Subašić

Novinari na današnjoj press konferenciji pitali su Subašića da objasni kako je obranio penal Ramosu, ali raspoloženi Subašić i nije želio baš objašnjavati.

“Non stop pričamo o tom penalu. Dosadno je pričati o tome. Stao sam na gol i čekao. Odlučio sam da idem desno”, rekao je Subašić, te se zahvalio Luki Modriću koji mu je rekao u koju će stranu pucati njegov saigrač iz Reala.

“Lijepo je kad se moj Zadranin brine, hvala mu još jednom”

Vratar Monaca je komentarisao i tim Portugala koji će biti protivnik Hrvatskoj u osmini finala Europskog prvenstva u Lensu.

“Portugal je sigurno snažan, pogotovo s Ronaldom prema naprijed. Ove tri utakmice nisu možda odigrali na visokoj razini, ali imaju jednog od najboljih igrača svijeta. Međutim, možda bolje da smo dobili Portugal nego neku manju reprezentaciju koja se samo brani. Bit će zanimljivo, puno adrenalina i odlučivat će sitnice. U osmini finala Europskog prvenstva uvijek je 50-50”, smatra hrvatski čuvar mreže Danijel Subašić.

Vratar ‘Vatrenih’ je rekao da ni kod njih ne nedostaje samopouzdanja, a ako budu kao momčad u prethodne tri utakmice, Subašić smatra da za Hrvatsku nema prepreke.

[su_bet365_euro2016_copy]

“Mi smo puni samopouzdanja, a i Portugalci znaju da i mi imamo odlične napadače. Nadam se da će im se otvoriti prostor. Budemo li kompaktna momčad kao u tri dosadašnje utakmice, možemo preskočiti sve prepreke. Ova generacija može mnogo toga, možda je sad došao red da napokon pobijedimo Portugal. Drago nam je da nas prate brojni navijači i zbog njih igramo na 100 posto. Sjajno je kada nas prođu trnci već na zagrijavanju, svi se slažemo da ovakva atmosfera nije usporediva s bilo čime što doživljavamo u klubovima. Želimo velike stvari, ali još je daleko finale, idemo utakmicu po utakmicu – prvo po četvrtfinale”, kaže vratar Vatrenih.

Oznake: