De Gea: Taj poraz trebamo što prije zaboraviti

Reprezentacija Španjolske jučer je poražena od Gruzije sa 0-1 u prijateljskoj utakmici pred Europsko prvenstvo. Utakmica je odigrana na stadionu Coliseum Alfonso Perez u predgrađu Madrida, Getafeu, a jedini gol na utakmici postigao je Okriashvili u 40. minuti utakmice.

De Gea

Osvajač prethodna dva Europska prvenstva, Španjolska vjeruju da mogu osvojiti i Europsko prvenstvo u Francuskoj i tako ući u istoriju nogometa. Golman reprezentacije Španjolske i najbolji golman Premiershipa, David De Gea smatra da utakmicu protiv Gruzije treba što prije zaboraviti, te da je to bio samo nesretan slučaj, ništa više.

“To je bio nesretno primljeni gol i ništa više. Ne treba se više osvrtati na to”, izjavio je De Gea koji se nada kako će dobiti prednost na vratima Španjolske ispred deset godina starijeg Ikera Casillasa.

“Treniram kako bih igrao. No izbornik je taj koji će odlučiti. Vidjet ćemo u ponedjeljak. U svakom slučaju svi smo ovdje da pomognemo”, rekao je De Gea koji je u utorak protiv Gruzije proveo svih 90 minuta na travnjaku.

“Znam da postoji stalna debata tko bi treba braniti no obojica smo ovdje da damo sve od sebe”, dodao je.

Vratar Manchester Uniteda komentarisao je i defanzivnu liniju španjolske reprezentacije za koju de Gea smatra da znaju igrati sa loptom.

“Znaju igrati s loptom. Može se i pogriješiti no filozofija Španjolske je iznositi loptu igrajući”, izjavio je.

Španjolska će na Europskom prvenstvu nastupati u grupi D u kojoj se još nalaze i Hrvatska, Turska i reprezentacija Češke.

Oznake: