Intrigantni komentari Wengera u vezi Paula Pogbe

Intrigantni komentari Wengera u vezi Paula Pogbe. 23-godišnjaka su predviđali kao potencijalnog igrača Eura 2016. Mešutim, iako Francuska ide u treću utakmicu sa dvije pobjede, on nije baš bio u svom najboljem svjetlu, za što je Pogba bio i kritiziran za te nastupe.

Intrigantni komentari

U stvari, zvijezda Juventusa je izostavljena iz početnog sastava protiv Albanije nakon lošeg nastupa protiv Rumunjske na otvaranju turnira.

Pogba je na utakmici protiv Albanije ušao kao zamjena, međutim i nakon asistencije što je Francuskoj konačno pomoglo da preuzme vodstvo, 23-godišnjak je izazvao malo medijsku pomutnju nakon kontraverznog slavlja koje se odrazilo negativno prema kritičarima.

Bet365 banner 300x250

Za trenera Arsenala, Wengera, kritika Pogbe je pretjerana, a on je objasnio detalji o situaciji veznjaka u kojoj se našao.

[su_slovacka__engleska_netbet]
Govoreći za francusku web stranicu Footballstories.kombini, Wenger je ostavio prilično zanimljive komentare za Paul Pogbu na Euru 2016:

“Previše se očekuje od Pogbe. Zaboravljamo da ima samo 23 godine, a sa 23. godine teško je biti vođa Francuske. Dečki poput Platinija ili Zidane-a su također ispitani u toj dobi. Pogba još uvijek uči svoj zanat.”

“On ne donosi ono što se očekuje od njega, ali to je normalno u toj dobi. On će biti igrač kojeg očekujemo kada napuni 26. godina. Priznajem da nema igrača koji su francusku reprezentaciju vodili sa 23. godine.”

“Tamo prolazi kroz fazu sazrijevanja, što vi počnete odmah ispitivati. To je mentalni test u karijeri velikog igrača. Ili će izgubiti ili neće, ili će pokazati da je igrač kakvog smo očekivali ili će se dodatno poboljšati. To je normalna faza vrlo dobrog igrača, koji je na putu da postane veliki igrač.”

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)