Izbornik bh. reprezentacije, Mehmed Baždarević govorio o hrvatskoj reprezentaciji

Izbornik bosanskohercegovačke reprezentacije, Mehmed Baždarević govorio je o šansama reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu za bh. portal Klix.ba.

Mehmed Baždarević

Baždarević smatra da je Hrvatska jedan od glavnih favorita iz sjene za osvajanje naslova Europskog prvenstva koje počinje večeras utakmicom između Francuske i Rumunjske u 21:00.

“Za francuske medije sam rekao kako je jedan od glavnih favorita iz sjene naš susjed Hrvatska. Ako se poklope neke stvari i budu imali sreće koja je neophodna, mogu otići daleko. Važno je da u ključnom danu forma, a i bioritam budu optimalni. Ja im od srca želim da naprave dobar rezultat”, rekao je bh. selektor.

Na pitanje novinara klix.ba o favoritima za osvajanje, Baždarević je svrstao sljedeće reprezentacije.

“Za medalje će se boriti Njemačka, Španija, Francuska i Belgija. Ova posljednja ekipa ima sjajan igrački kadar. Dakle, Belgija ima igrače, a ostaje da vidimo ima li i ekipu. Nabrojane selekcije spadaju u prvi red favorita“, izjavio je Baždarević.

[su_bet_at_home_o_la_la]

Pored navedenih reprezentacija, Baždrević je rekao da bi tu svrstao još i Englesku, Portugal i hrvatsku reprezentaciju.

Popularni ‘Meša’ je također otkrio koje će utakmice gledati na Europskom prvenstvu.

“Prije svega, gledat ću utakmice reprezentacije Belgije koja je s nama u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Mundijal koji će se 2018. godine održati u Rusiji. Za ostalo ću vidjeti“, kazao je Baždarević.

Europsko prvenstvo počinje večeras u 21:00, a reprezentacija Hrvatske će svoju prvu utakmicu igrati protiv Turske u grupi D u kojoj se još nalaze i Španjolska i Češka. Turska i Hrvatska snage će odmjeriti u nedelju.

Oznake: