Jamie Vardy otkrio šta im je Roy Hodgson rekao na poluvremenu utakmice protiv Walesa

Strijelac izjednačujućeg gola engleske reprezentacija na utakmici protiv Walesa na Europskom prvenstvu, Jamie Vardy rekao je da uopšte nije bilo panike na poluvremenu kada su gubili sa 1-0 protiv Walesa.

Jamie Vardy

Napadač Leicester Cityja i engleske reprezentacije koji meč počinje sa klupe, Jamie Vardy rekao je da je izbornik reprezentacije Roy Hodgson na poluvremenu uopšte nije paničio, te da im je rekao samo da nastave sa istom igrom, ali im je i ukazao na neke greške.

Vardy je ušao u drugom poluvremenu kao zamjena, a Engleska je gubila od 42. minute kada je Gareth Bale postigao gol iz slobodnog udarca.

“Mislili smo da smo dobro igrali, tako da je poruka od izbornika na poluvremenu bila da nastavimo tim tempom, te da će cilj doći, to smo i uradili.”, rekao je Wardy.

Engleska će svoju posljednju utakmicu u skupini igrati protiv Slovačke koja je lider skupine sa četiri boda, a Vardy se nada da će ga Roy Hodgson u utakmici protiv Slovačke staviti u prvu postavu.

[su_bet_at_home_euro2016]

“Izbornik mi je rekao da svako želi biti dio početnog tima, ali to je momčadska igra i nas ima 23, i svako od nas želi igrati. Pričekat ćemo i vidjeti, ja ću dati sve od sebe na treningu.”, rekao je Jamie Vardy koji je imao sjajnu sezonu u Leicesteru.

Odlučujući gol za Englesku postigao je napadač Liverpoola, Daniel Sturridge pri kraju utakmice i tako Engleskoj donio pobjedu od 2-1.

Vardy je na kraju pohvalio engleske navijače koji su imali mnogo problema sa ruskim u Marseilleu, te je UEFA obje reprezentacije upozorila i zaprijetila im izbacivanjem za kontinentalnog šampionata.

“Navijači su sjajni. Svugdje ih imamo, glasni su i oni mogu biti naš 12. čovjek.”, završio je Vardy.

Oznake: