Joachim Low savjetovao Gotze-a da napusti Bayern

Joachim Low savjetovao Gotze-a da napusti Bayern. Njemački trener Joachim Low je predložio Mario Gotze-u da nađe novi klub ovog ljeta. Gotze-u je dano ograničeno vrijeme u Bayernu ove sezone, a trener Pep Guardiola preferira druge igrače.

Joachim Low savjetovao

Ali, Guardiola odlazi ovog ljeta i bit će zamijenjen Carlo Ancelottijem. Low ipak vjeruje da će promjena okoline obaviti dobre stvari za 23-godišnjeg njemačkog reprezentativca.

“U principu, ja bih rekao da se transfer može obaviti i donijeti novu energiju,” rekao je Low za Suddeutsche Zeitung. “Nova okolina, novi motivi.”

“Pogledajte kako je samo Toni Kroos došao daleko. Bio je vrhunski igrač u Bayernu već, ali on je napravio još jedan skok u Madridu.”

[su_betfair_200eura]

Gotze, kojem je ostalo još godinu dana do isteka ugovora u Munichu, povezivan je sa bivšim klubom Borussiom Dortmundom, Juventusom i Liverpoolom, i Low je rekao da bi igrač trebao da se fokusira na to za koga bi volio raditi, a ne gdje će igrati.”

“On treba trenera koji ga očajnički želi u svojoj ekipi, ali to nije moj način da kritiziram Bayerna ili Pep Guardiolu”, dodao je Low.

Liverpool je također zaintresovan za ovog mladog reprezentativca Njemačke. I prije je radio sa Jurgen Kloppom, što ne bi ponovo? Ostaje nam da vidimo šta će se dogoditi sa njim poslije Eura.

Oznake: