Ko će otpasti sa spiska engleske reprezentacije?

Izbornik engleske reprezentacije uskoro mora donijeti odluku ko će otpasti sa spiska engleske reprezentacije. Hodgson će morati ‘otpisati’ tri igrača sa preliminarnog spiska engleske reprezentacije, i tako prijaviti konačan spisak od 23 putnika za Francusku gdje će se odigrati Europsko prvenstvo.

otpasti

Hodgson spisak mora objaviti do utorka, međutim pred njim je teška odluka iako su dva igrača već ozljeđena – Fabian Delph i Daniel Sturridge.

Igrač Liverpoola, Daniel Sturridge propustio je prijateljsku utakmicu protiv Australije koju je Engleska pobijedila sa 2-1, a dan prije toga propustio je i trening engleske reprezentacija, te se već tada počelo špekulisati da on neće igrati na Europskom prvenstvu.

Nogometaš Uniteda, Marcus Rashford postigao je gol već u trećoj minuti na svom debitantskom nastupu za Englesku, i tako postao najmlađi debitant koji je postigao gol. Tim golom Rashford je smanjio šanse Danielu Sturridgeu da nastupi na predstojećem Euru.

“Bilo je dobrih predstava protiv Australije, a bilo je nekih koji nisu baš tako dobri. To je vjerovatno za očekivati.”, rekao je Roy Hodgson.

Daniel Sturridge je ove sezone napravio 43 nasdtupa za Liverpool u svim takmičenjima, a postigao je i gol u finalu Lige Europe koje je, doduše, Liverpool izgubio.

“Jedinu stvar koju bih rekao je da ne treba pokušati pokrenuti pitanje o njegovoj predanosti ili želji. Ako odem i kažem mu da ne ide u Francusku, on će biti razočaran kao i bilo koji drugi igrač.”, rekao je izbornik engleske reprezentacije, Roy Hodgson.

“Ako ga izaberem on će biti uvjeren da se može nositi sa ovom situacijom, nadam se da će moći ići te da će nam pomoći da ostvarimo dobar rezultat.”

[su_betfair_200eura]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)