Koji klub ima najviše predstavnika na Europskom prvenstvu?

Do početka Europskog prvenstva u nogometu u Francuskoj ostalo je nešto manje od 10 dana. Prvenstvo će trajati tačno mjesec dana, a na njemu će nastupiti čak 552 igrača, a čak 145 njih igra u Premiershipu, koji je prema mnogima, najkvalitetnija liga na svijetu.

klub

Timovi koji će imati najviše predstanvika na predstojećem Europskom prvenstvu su Liverpool i Juventus, oba tima po 12 igrača, a ukupno će 213 klubova širom svijeta imati bar jednog predstavnika na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

145 igrača, ili skoro 30% nastupa u Premiershipu što je nevjerovatan podatak. Čak 39 klubova iz Engleske će imati barem jednog predstavnika na Euru.

Klub na trećem mjestu po broju igrača na Europskom prvenstvu drži Tottenham, ukupno 11 igrača, samo igrača manje na Euru će imati Manchester United. Devet svojih igrača na Euru će imati četiri kluba – Barcelona, Bayern, Shakhtar i Fenerbahčea, dok će po osam igrača na Euro poslati Real Madrid, Basel, Roma, Arsenal, i ruski klub CSKA iz Moskve.

Hrvatski nogometni klub, Dinamo na Europskom prvenstvu će imati šestoricu svojih igrača koji će nastupiti u tri različite reprezentacije. U redovima reprezentacije Hrvatske su Gordon Schildenfeld, Ante Ćorić, Marko Pjaca i Marko Rok, dok će za Rumunjsku i Portugal nastupiti Alexandru Matel, odnosno vratar Eduardo.

Nakon Premiershipa, najviše nogometaša koji će igrati na europskom šampinatu, nastupaju u Bundesligi (73), zatim slijedi Italija (70), dok Turska ima 27 igrača manje (43). Ono što je iznenađujuće je to što Španjolska ima samo 38 igrača, što je sedam igrača više od ruske Premier lige.

Zanimljivo je to da Wales, Sjeverna Irska i Island u svojim reprezentacijama nemaju nijednog igrača iz domaće lige, dok Austrija ima samo jednog.

Klubovi koji imaju najviše igrača na Euru.

12 – Juventus, Liverpool

11 – Tottenham

10 – Manchester United

9 – Barcelona, Bayern, Šahtar, Fenerbahče

8 – Real Madrid, Basel, Roma, Arsenal, CSKA Moskva

7 – Southampton, Dinamo Kijev, Bešiktaš

6 – DINAMO ZAGREB, Chelsea, Manchester City, Napoli, Zenit…

Broj igrača po zemljama iz koje dolaze:

145 – Engleska

73 – Njemačka

70 – Italija

43 – Turska

38 – Španjolska

31 – Rusija

25 – Ukrajina

22 – Francuska

19 – Švicarska…

[su_bet_at_home_euro2016]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)