Messi otkrio zbog čega se oprostio od reprezentacije

Messi otkrio zbog čega se oprostio od reprezentacije. U šokantnom intervjuu nakon što je Argentina izgubila u finalu Copa Amerike, Lionel Messi kaže da je završio sa međunarodnim nogometom.

Messi otkrio

Gubitak Argentine od Čilea u finalu Copa Amerike, Lionel Messi je vidljivo bio devastiran. Nedugo nakon zatvaranja turnira, Messi je davao intervjuu za TyC Sports u Argentini, gdje je najavio da on više neće igrati za reprezentaciju.

“Reprezentativni nogomet je završen za mene.”

“Donosim ovu odluku za mene i za mnoge ljude koji to žele. Pokušao sam i radio tako naporno, ali odluka je donešena i odlazim.”

To je došlo tri dana nakon što je Messi pisao o svojoj frustraciji s argentinskim nogometnim savezom. Da li je moguće da su ga natjerali da napusti reprezentaciju?

“Još jednom čekamo avion za odlazak na naše odredište”, Messi je napisao na svom Instagramu.

“Argentinski nogometni savez (AFA) je katastrofa. Moj Bože!”

[su_bet365_euro2016_copy]

Kada su ga upitali o toj objavi naredni dan. Messi je rekao da je pričao sa AFA-om o svojim problemima nakon što se Copa America završi.

Ali kroz neke kombinacije njegovih frustracija s gubitkom u drugom finalu i problema sa AFA-om, najveći igrač na svijetu je odlučio da je dosta. Moguće da je ova odluka donesena u užarenom trenutku, nakon emocionalnog poraza, a njegovi obožavatelji su u nadi da će Messi razmotriti svoju odluku.

Svjetsko prvenstvo je za dvije godine, a možda Messi pruži sebi posljednju priliku da osvoji ovaj turni, a još uvijek je u vrlo dobrim godinama.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)