Morata: Vjerujemo u sebe, možemo osvojiti EURO

Napadač španjolske reprezentacije i igrač Juventusa na pozajmici iz Real Madrida, Alvaro Morata rekao je da vjeruje u svoju reprezentaciju, te da mogu osvojiti predstojeće EURO koje se igra u Francuskoj.

EURO

Španjolska, koja je u grupi D na Euru sa Hrvatskom, Turskom i Češkom, u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici savladala je Južnu Koreju sa 2-0, a Alvaro Morata je postgao dva pogotka. Morata je također rekao da će teško nadmašiti uspjehe prethodnih generacija Španjolske, ali vjeruje da mogu osvojiti EURO.

“Za nas koji smo sada ušli u reprezentaciju sve je puno teže jer je nemoguće nadmašiti postignuto. No nastojat ćemo izjednačiti to, bit će teško no pokušat ćemo”, rekao je Morata. Španjolska je osvojila Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj, Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici te opet Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

“Izbornik me pozvao nakon teške sezone koja sam imao u Juventusu. Znam da vjeruje u mene jer još kada sam igrao za mladu reprezentaciju brinuo je o razvoju svakoga od nas”, rekao je Morata. “On želi da igram s emocijama i sretan te da ispunim momčadski cilj”, rekao je španjolski napadač.

“Imamo puno poštovanja prema protivnicima i znamo da ništa neće doći bez napora. Bit će potrebno i malo sreće. No imamo puno želje i vjere u sebe”, izjavio je Morata koji je dosad odigrao 9 utakmica za A reprezentaciju i zabio 3 gola.

Španjolska će 7. juna odigrati svoju posljednju prijateljsku utakmicu uoči Europskom prvenstva protiv Gruzije, u madridskom predgrađu, Getafeu.

“Moguće je da će Europsko prvenstvo biti najbolja prilika koju sam dosad imao. No ne doživljavam ga kao osobni izazov, već kao izazov čitave momčadi, španjolske reprezentacije. Ja sam samo jedan od igrača”, zaključio je.

[su_betfair_200eura]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)