Bili su nezaustavljivi: Najbolji tim njemačke reprezentacije na Europskim prvenstvima

Bili su nezaustavljivi. Najbolji tim njemačke reprezentacije na Europskim prvenstvima. Nisu svi prihvatili Europsko prvenstvo od samog početka, a nakon što su ušli po prvi puta 1968. godine, kada je remi bez golova u grupnij fazi u Albaniji prerano završio svoje sudjelovanje, Zapadna Njemačka ispravno je najavila svoj dolazak na zabavu u 1972. godini.

Bili su nezaustavljivi

Gerard Muller-ov gol ih je provukao u finale ovaj put sa četiri u kvalifikacionoj skupini gdje su Nijemci prošli bez poraza iako je Gunter Netzer bio zvijezda večeri, ponovo je zabio na Wembleyju gdje je njegov tim ostvario pobjedu u četvrt-finalu protiv Engleske.

Belgijanci su pobijedili nositelja Italiju, pobjeda koja im je dala priliku da organiziraju turnir, jer su svi ostali domaćini već ispali.

Nadali su se da mogu oponašati Španjolce i Talijane podizanjem trofeja na domaćem terenu. Nažalost za njih, Muller i ostali Nijemci imali su druge ideje.

Mještani su zapravo igrali prilično dobro u Antwerpu, ali im je trebalo da iskoriste šanse koje su stvarali. Nijemci su također stvarali mnogo šansi, što se samo čekalo kada će postići gol koji im je bio potreban. Na kraju, Muller je postigao oba u pobjedi od 2-1.

[su_betfair_200eura]

U finalu, Nijemci su otpuhali Sovjetski savez. Nadigrali su ih u svakom segmentu i svakom dijelu terena, sa nevjerovatnim pasovima, gdje je Franz Beckenbauer vodio stvari u zadnjoj liniji, a Netzer u prednjoj.

“Nismo se bojali Rusa u finalu”, rekao je Muller, koji je koji je trebao zabiti još nekoliko golova kako bi svoj ukupni zbroj postigao do broja devet u ovom natjecanju. “Sve je išlo dobro. Tim je radio, kao i trener također, sve je bilo super. Tim je bio na dobrom putu i osvojili smo. Finale je bilo najbolje.”

“Sa Gerd Muellerom, Granz Beckenbauerom, Gunter Netzerom, Sepp Maierom, to je bio najbolji tim njemačke ikada, ja mislim”, završio je Muller.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)