Ovo su mogući protivnici Hrvatske u osmini finala Europskog prvenstva!

Reprezentacija Hrvatske upisala je svoju drugu pobjedu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj savladavši aktuelnog europskog prvaka Španjolsku sa 2-1 u utakmici odigranoj na stadionu u Bordauxu. Hrvatska je skupinu završila kao prvoplasirana, a možemo reći i potpuno zasluženo, a u nastavku teksta pročitajte moguće protivnike hrvatske reprezenatcije u osmini finala EURA2016.

protivnici

Španjolska je povela u sedmoj minuti golom Alvara Morate, a hrvatska reprezentacije je izjednačila na kraju prvog poluvremena golom Nikole Kalinića kojem je odlično asistirao Ivan Perišić, možda i najbolji pojedinac na ovoj utakmici.

Španjolska je propustila priliku povesti u 72. minuti kada je Danijel Subašić obranio penal Sergiju Ramosu, a Ivan Perišić je svojim golom u 87. minuti postavio konačan rezultat: Hrvatska 2-1 Španjolska.

Turska je u utakmici koja se igrala u istom terminu na stadionu Bollaert-Delelis u Lensu savladala Češku Republiku sa 2-0 golovima Yilmaza i Tufana. Nakon kompletirane grupne faze, situacija u grupi D izgleda ovako:

  1. Hrvatska 7
  2. Španjolska 6
  3. Turksa 3
  4. Češka 1

Tko su mogući protivnici Hrvatske u osmini finala?

Hrvatska će svoju utakmicu osmine finala igrati 25. lipnja u Lensu. Ostala je još grupa E (Italija, Belgija, Švedska, Irska) i F (Mađarska, Island, Portugal, Austrija) da se kompletiraju, tako da Hrvatska još ne zna svoga protivnika u osmini finala, ali zna se da će protivnik biti trećeplasirani iz grupa B, E i F!

hrvatska osmina finala

Za sada je poznat samo trećeplasirani iz grupe B, a to je Slovačka, a protiv njih će Hrvatska igrati ukoliko najbolji trećeplasirani budu iz grupa A, B, C i D.

Potencijalni protivnici jesu: Slovačka, Belgija, Švedska, Irska, Island, Portugal i Austrija.

[su_italija_irska]

Ukoliko četiri najbolje trećeplasirana budu iz grupa B, C, D i E onda će Hrvatska igrati protiv trećeplasiranog iz grupe E.

Ukoliko četiri najbolje trećeplasirane ekipe budu iz grupa B, C, D i F, Hrvatska će nastupiti protiv trećeplasiranog iz F grupe. Postoji još jedna kombinacija u kojoj bi Hrvatska igrala protiv trećeplasiranog iz grupe F, a to je da najbolje četiri trećeplasirane ekipe budu iz grupe B, C, E i F.
Najgori mogući protivnik za hrvatsku reprezentaciju u osmini finala svakako bi bila ekipa Portugala kojeg Hrvatska može dobiti.

Untitled

Oznake: