Paul Pogba želi postati kompletan igrač: Želim postati nova vrsta veznjaka

Paul Pogba želi postati kompletan igrač, izjavio je za ESPN. Paul Pogba je također izrazio želju za osvajanjem Eura 2016, koji će se održati u Francuskoj.

Paul Pogba želi

Veznjak Juventusa, Paul Pogba je osvojio svoj četvrti naslov Serije A u četiri uzastopne godine sa talijanskim divovima. Nisu zadovoljni ovim uspjehom, Pogba je rekao da želi da kombinira najbolje kvalitete najvećih igrača u igri i da postane novi tip igrača.

Pogba se pridružio Juventusu u 2012. godini iz Manchester Uniteda i postao jedan od najvećih svjetskih talenata. Francuski veznjak je imao produktivnu kampanju sa Starom damom ove sezone, postigavši osam golova i 12 asistencija u 35 nastupa tokom cijele sezone.

Pogba je u intervjuu za ESPN rekao: “Želim postati kompletan igrač, želim učiniti sve što je potrebno: braniti, napadati, postizati golove, asistencije, boriti se za loptu. Biti vođa na terenu.” Pogba je objasnio da on želi postati potpuni-nogometaš. “Želim postati novi veznjak. Od obrambenog veznjaka do napadačkog veznjaka pa i klasičnog napadača. Želim da imam sve te osobine.”

23-godišnjak želi apsorbirati osobine od svih velikana nogometa.

[su_sportingbet_euro2016]

“Cristiano, Ronaldinho, Messi, svi. Andres Iniesta. Ozbiljan sam. Svi igrači u jednom. Volio bi doći do razine na kojoj imam sve… Patrick Vieira, Didier Deschamps, Zidane, Ronaldinho, Thierry Henry, Ronaldo. To ne bi bilo tako loše, jel tako?”

Francuz je osvojio naslov Serije A i bio ključni dio Juventusovog tima koji je dosega prošlogodišnje finale Lige prvaka, ali on smatra da još uvijek ima puno toga postići u nogometu.

“Ja ne mislim da sam veliki. Mislim da nisam učinio još uvijek ništa u nogometu. Ja sam osvojio ligu, ali nisam osvojio Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo, Euro. Osvajanje Eura 2016 u Francuskoj, to ne bi bilo loše. Želim naporno raditi, da budem veliki, da osvojim sve.”

Pogba je dio francuske momčadi koja teži osvojiti Euro 2016, te će mu vjerovatno biti zajamčena startna postava. Njegovi nastupi će biti ključni za Francusku na Euru.

[su_betfair_200eura]

Oznake: