Pet najstarijih igrača na Euru 2016

Pet najstarijih igrača na Euru 2016. Najbolje reprezentacije u Europi se sukobljavaju na međunarodnoj sceni od 10. lipnja, gdje se nekoliko zemalja bori i za ponos i pravo da se hvale u iduće četiri godine.

Pet najstarijih

Timovi žele ostaviti svoj trag na europskoj pozornici. Gledajući ekipe i njihove najstarije igrače na Euru 2016 izdvojili smo pet igrača koji su najstariji.

#5 Gianluigi Buffon (Italija) – 38 godina, 4 Mjeseca i 13 dana

Postoji nešto u tim Talijanima! Oni su izgleda kao vino, što su stariji to su bolji. Gigi Buffon izgleda kao da se uopšte ne umara. Sa svojih 38 godina, 4 mjeseca i 13 dana, on će voditi svoju zemlju na Euru 2016 kao kapiten. On je i dalje prvi izbor i kapetan u svom klubu Juventusu.

# 4 Roy Carroll (Sjeverna Irska) – 38 godina, 8 mjeseci i 11 dana

Sjećate se Roy Carrolla? Da da, isti tip koji je igrao za Manchester United u utakmici kada je Tottenhamov igrač pucao sa pola centra, gdje je Carroll amaterski hvatao loptu, koja mu je ispala i prešla preko gol linije, ali ju je on bukvalno izvadio iz gola, sudije to nisu vidjele i gol nije priznat. To je jedna od najgorih trenutaka za ovog golmana. Imao je dosta dugu karijeru.

[su_sportingbet_euro2016]

# 3 Orges Shehi (Albanija) – 38 godina, 8 mjeseci i 16 dana

Orges tko? Ne brinite, on nije redovan za europsku ekipu na internacionalnom nivou s obzirom da je njegova zemlja Albanija rijetko bila na ovom turniru prije. Ne, to zapravo ne znači da želimo umanjiti njihovu prisutnost na ovom turniru. U stvari, to je počast njihovoj bajci i nevjerovatnom timu koji je uspio da uđe na zabavu za Euro 2016 u Francuskoj.

# 2 Shay Given (Republika Irska) – 40 godina, 1 mjesec i 21 dana

Shay Given je još uvijek vojnik Republike Irske i on jednostavno odbija da stari. Međutim, ovo Euro izdanje će vjerovatno i napokon pokazati promjenu straže na golu kao i starenja s obzirom da bi mu ovo moglo biti posljednje veliko natjecanje sa reprezentacijom, gdje bi Darren Randolph mogao biti njegova zamjena.

# 1 Gabor Kiraly (Mađarska) – 40 godina, 2 mjeseca i 9 dana

Ovaj popis je kao mrtvačnica za neke od najstarijih europskih igrača koji su na kraju svojih karijera i vjerovatno će otići u mirovinu nakon ovog natjecanja. Sa Gabor Kiralyjem se nikada ne zna sa sigurnošću. Sa 103 nastupa za Mađarsku na međunarodnoj razini, Gabor Kiraly će izgleda nastaviti da igra za njih koliko god je to moguće.

[su_betfair_200eura]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)