Pique: Ni Nadal više nije najbolji, ne možeš vječito biti prvak

Španjolski defanzivac Gerard Pique izjavio je da prvak Europe nije i favorit na predstojećem prvenstvu kontinenta u Francuskoj, ali je naglasio da je ista situacija bila 2008. i 2010. godine (Svjetsko prvenstvo), pa su osvojene titule.

Pique

“Osvajanje trećeg kontinentalnog šampionata u nizu bio bi jedinstven osjećaj, ali nismo favoriti. Poraz od Gruzije je to potvrdio, desio se kiks koji je pokazao da su Francuska i Njemačka bolje u ovom trenutku. Međutim, nismo bili favoriti ni na Euru 2008. godine, ni dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu, ali smo pokazali da smo veliki tim”, rekao je Pique za španjolski Onda Cero.

Štoper Barcelone smatra da je došla nova generacija španjolskih nogometaša i da će u budućnosti biti mnogo uspjeha.

“Imamo mnogo talentiranih i mladih nogometaša. Moramo zaboraviti poraz od Gruzije, popravimo greške i krenemo naprijed. Razumijem da postoje mišljenja, ali pobjeda na startu protiv Češke bi sve promijenila”, poručio je Pique.

Pique je trenutnu situaciju reprezentacije usporedio sa španjolskim tenisačem Rafaelom Nadalom i istaknuo da mora doći do određenog pada.

“U sportu ne možeš vječito biti šampion. Mi u Španjolskoj smo navikli na pobjede i, kada ih ne bude, svi se čude. Našim ljudima je teško shvatiti da postoje i porazi, Nadal više ne pobjeđuje u tenisu, bili smo prvaci u košarci, ali bilo je doba kada 20 godina nismo ništa učinili”, zaključio je Pique.

Španjolska se Europskom prvenstvu nalazi u D skupini s Hrvatskom, Češkom i Turskom.

[su_bet_at_home_o_la_la]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)