Pogled na deset stadiona na kojima će se igrati utakmice Eura 2016

Pogled na deset stadiona na kojima će se igrati utakmice Eura 2016. Francuska je obnovila svoje stadione za najveće Europsko prvenstvo ikada, koje počinje u petak, kada domaćin igra protiv Rumunjske na Stade de France-u u pariškom predgrađu Saint-Denis.

Pogled na deset

Francuski nacionalni stadion, koji je izgrađen za Svjetsko prvenstvo 1998. godine, također će biti domaćin finalu 10. srpnja. To je samo jedan od 10 objekata koji se koriste, a da nisu izgrađeni samo za turnir, koji se sada sastoji od 24 momčadi, odnosno nadograđen je u nekoliko posljednjih godina.

Stadion koji se koriste protežu se od Lille-a na sjeveru do Marseillea na jugu i od Bordeauxa na zapadu do Nice na istoku.

Neki od stadiona koji se koriste su obnovljeni. Stade Velodrom u Marseille-u sada ima krov. Ostali prostori su novi, uključujući i Stade de Lyon, koji je bio najskuplji da se izgradi i koji je otvoren na početku godine. Stade Pierre Mauroy u Lille-u, koji je otvoren 2012. godine, je jedan od najdramatičnijih novih stadiona sa pomičnim krovom.

[su_sportingbet_euro2016]

Francuski stadioni su spremni da ugoste Euro 2016, ali nisu bili nimalo jeftini. Oko 2 milijarde eura je potrošeno i trošak je podijeljen između francuske vlade i UEFA-e, pa i klubova čiji su stadioni uključeni.

U prilogu su fotografije stadiona na kojima će se održavati utakmice za Euro 2016.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)