Poljska reprezentacija ima realne ciljeve na Euru 2016

Poljska reprezentacija ima realne ciljeve na Euru 2016. Čini se nevjerovatno da je zemlja poput Poljske dosegla Europsko prvenstvo samo dva puta, posljednji put 2012. godine, kada su bili jedni od domaćina. Otišli su u grupnu fazu oba puta, ali ove godine očekuju da dosegnu makar posljednjih 16 minimalno.

Poljska reprezentacija

Kako su se kvalificirali: Drugi u skupini D

Poljska je imala finu kampanju i završili su samo bod manje od pobjednika Njemačke, koga su porazili 2-0 u Varšavi. Njihov jedini poraz je došao u povratnoj utakmici, a zabili su najviše golova od bilo koje druge momčadi – 33 – iako je 15 njih bilo Gibraltaru.

Kako će postupiti

Njemačka i Ukrajina su idealni protivnici grupe, ali igrači Poljske znaju da se mogu prevladati u jednokratnim utakmicama. Oni bi trebali biti dovoljno jaki da se probiju na drugo mjesto ispred Ukrajinaca.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Ključni igrač: Robert Lewandowski

On bi mogao biti razlika između dugoročno i relativno ranoj fazi izlaza. Lewandowski je bio najbolji strijelac u kvalifikacijama, sa 13 golova, dva više od njegovog najbližeg suparnika, a izvanrednu sezonu je imao sa Bayernom također i on bi mogao da pomogne Poljskoj da prođe dalje.

Trener: Adam Nawalka

58-godišnjak je pobijedio 34 utakmica za Poljsku kao igrač u kasnim 1970-im godinama i otišao je u trenerske vode i upravljao nekoliko velikih klubova, uključujući Wisla Krakow i Gornik Zabrze, u domaćoj ligi prije preuzimanja reprezentacije u 2013. godini, kada je naslijedio Waldemar Fornalika.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)