Ponavljanje 1996. godine za Englesku na Euru 2016 je vrlo moguće

Ponavljanje 1996. godine za Englesku na Euru 2016 je vrlo moguće. Engleska je zapravo prilično dobra, a ako pobijede Island, sve je moguće. 20. godina je prošlo od dana kada je Engleska igrala protiv Njemačke u polufinalu Eura 96′ i ostavila cijelu generaciju da vjeruje da će se jednog dana zapravo dogoditi veliki trenutak i veliko slavlje za Engleze.

Ponavljanje 1996

Od 1996. godine, bilo je više lažnih svitanja od Groundhog dana, gdje je Engleska zlatna generacija bila slična alumuniju. Uobičajena priča je lagana skupina, očekivanje da će Engleska osvojiti, prije neizbježnog drugog mjesta. To obično rezultira jednostavnom stranom ždrijeba i odlaskom kući, bilo to u prvoj ili drugoj nokaut utakmici.

2016 je bio iznimka. Da je Engleska uspjela izdržati protiv Rusije i da je pronašla put protiv Slovačke, oni bi se našli na strani ždrijeba koji nema niti jednog pobjednika velikog turnira. Umjesto toga, oni su se pridružili putu na kojim se nalaze momčadi sa 20 trofeja između njih.

Bet365 euro2016 banner

Nevjerovatno, ali pobjede Engleske u četvrtfinalu protiv Španjolske, nekoliko dana prije toga Njemačke, su jedine pobjede Engleske u nokaut fazama europskih prvenstava. Povijesni prethodnici sugeriraju da Engleska možda neće imati ono što je potrebno da ostavi svoj trag na ovom turniru, unatoč besprijekornom rekordu u kvalifikacijama.

[su_bet365_euro2016_copy]

Možemo reći da je Engleska zapravo bila prilično dobra. Doduše greške su napravljene i razuzdanost pred golom je bio glavni problem, ali Engleska je bila dovoljno dobra da pobijedi sva tri susreta, ali to nisu uspjeli. Protiv Rusije, oni su bili dominantni i jedan propust u koncentraciji je učinio štetu. Preokret protiv Velsa je pokazao otpornost koju mnogi nisu osjećali da je to ova generacija sposobna učiniti. Konačno, protiv Slovačke, to je ista stara priča – puno posjeda lopte, ali nedostatak završnice.

Ako Engleska prođe dalje, oni bi se susreli sa Francuskom u četvrtfinalu.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)