Povijest dokazala: Niska očekivanja uvijek donesu ono najbolje

Povijest dokazala da niska očekivanja uvijek donesu ono najbolje. Mala očekivanja uvijek donesu ono najbolje iz talijanske reprezentacije, koja na Euro 2016 ulazi kao 12 zemlja rangirana u svijetu.

Povijest dokazala

FIFA je objavila najnoviju ljestvicu svjetskog poretka, na kojoj se Italija nalazi na 12 mjestu. što je broj koji se može dokazati koristan za Antonio Conte-ovu ekipu na Euru 2016.

Povijest sugerira da su Azzurri bolji kada uđu u turnir izvan top 10, pozicija koje su se uvijek čvrsto držali pod vodstvom bivšeg menadžera Juventusa.

Najveća pozicija Italije pod vodstvom Conte-a je 10-ta, a čak su išli i do 17-te u protekle dvije godine.

Međutim, budući da je rank lista FIFA-e počela još u kolovozu 1993. godine, Azzurri su uvijek prolazili i kada su očekivanja niska. Dovoljno je pogledati unatrag u USA 94, gdje je Roberto Baggio vodio ekipu na drugo mjesto, unatoč ulasku na turnir kao 16-to rangirani.

[su_bet_at_home_o_la_la]

Isto vrijedi i za Euro 2000., Italije je zamalo osvojila, samo je izgubila od Francuske u finalu. Dino Zoff-ova ekipa je bila rangirana 14.

Marcello Lippi-jeva ekipa je osvojila Svjetsko prvenstvo 2006. godine, unatoč tome što su bili na 13. poziciji FIFA-ine rang liste, dok je Cesare Prandelli vodio Italiju do finala Eura 2012. godine nakon ulaska u turnir kao 12. rangirani u svijetu.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)