Povijest je protiv njih: Mogu li domaćini osvojiti ovogodišnje Europsko prvenstvo?

Povijest je protiv Francuza. Mogu li domaćini osvojiti ovogodišnje Europsko prvenstvo? Prošli tjedan, aludirao sam na izglede zemlje domaćina Francuske na Europskom prvenstvu ove godine. Idemo to malo istražiti, hoćemo li? Les Bleus su uvijek bili konkurentni na domaćem terenu.

Povijest je protiv

To se prije svega pokazuje u pobjedama pred svojim navijačima na Euru 1984 i 1998 godine na Svjetskom prvenstvu. Francuska je također bila domaćin Svjetskog prvenstva 1938. godine, gdje su stigli u četvrtfinale, a zatim ispali od eventualnog pobjednika Italije.

Povijest i zapisi su naravno tu uglavnom za ljubitelje uzoraka i znamenja; snovi statističara i njihova verzija ormara. Niti jedna europska zemlja nije osvojila Svjetsko prvenstvo izvan vlastitog kontinenta između 1930 i 2006. godine. A zatim BUM! Španjolska osvaja trofej u Južnoj Africi, prije nego što je i Njemačka pobijedila Argentinu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

Do tada, samo su južnoameričke ekipe trijumfovale na Svjetskom prvenstvu na tom kontinentu. To također očitava statistike, jer kada pogledamo, Urugvaj (1930), Brazil (1950), Čile (1962) i Argentina (1878) su zapravo bili domaćini događaja u tom trenutku. Četiri od 19 Svjetskih prvenstava je jedva dovoljan zapis u povijesti.

Nema sumnje da će Didier Deschamps biti u nadi da će postati prvi čovjek koji je osvojio euro kao igrač i trener, nakon pobjede Francuske u kojoj je on bio kapetan 2000. godine. Deschamps će razmišljati o osiguravanju naslova za Francusku, a svoje lične uspjehe će ostaviti po strani.

[su_bet_at_home_o_la_la]

‘Kičma’ je ključ uspjeha svake nogometne ekipe. Osvrćući se na ekipu iz 2000. godine, tadašnji trener Roger Lemerre je imao igrače poput, Fabian Bartheza, Marcel Desailly, Zinedine Zidane-a i Christophe Dugarryja.

A zatim nismo spomenuli igrače poput Thierry Henryja, Patrick Vieira-e, Lilian Thurama i već navedenog Deschampsa.

Ekipa Deschampsa će vjerovatno imati tu ‘kičmu’ koja je sastavljena od Huo Llorisa, Bacary Sagna-e, Paul Pogbe i Antoine Griezmanna. Oni bi se mogli pojaviti kao zastrašujuća ekipa od prije 16 godina.

Les Bleusi imaju veliku priliku pred svojim navijačima i dok pričamo o tome, ja bih Francuze tipovao kao najveće favorite za osvajanje ovog natjecanja, jer će ih samo budala otpisati uprkos svim povredama koje imaju pred ovaj Euro.

Francuska započinje svoj turnir 10. lipnja protiv Rumunjske na Stade de France-u. Albanija i Švicarska su također u toj skupini sa njima.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)