Poznat broj policajaca koji će obezbjeđivati EURO

Francuske vlasti odredile su broj policajaca koji će imati zadatak obezbijediti Europsko prvenstvo koje u ovoj zemlji koje počinje 10. juna. Tamošnji mediji objavili su informaciju da će tamošnje Europsko prvenstvo obezbjeđivati oko 60.000 policajaca i žandara kako bi izbjegli eventualne terorističke napade. Ovu informacije potvrdio je Bernard Cazeneuve, ministar unutarnjih poslova.

EURO

“Naš je cilj da Euro bude velika svečanost, ali dugujemo istinu Francuzima: 0 posto opreza je 100 posto rizika, međutim 100 posto opreza nije nula posto rizika”,izjavio je Cazeneuve za francuski sportski list “L’Equipe”.

“Činimo sve kako bi izbjegli teroristički napad i pripremamo se da odgovorimo na njega ako se dogodi. Na terenu će biti više od 60.000 policajaca i žandara”.

Finale francuskog kupa između Marseillea i PSG-a u nedelju na Parku prinčeva trebao je biti test za Euro, no taj zadatak nije ispunio. Utakmicu su obilježili sitni incidenti. U jednom trenutku masa ljudi je željela unijeti pirotehnička sredstva na teren, unatoč pretraživanjima.

“Za trajanja Eura država je angažirana za sigurnost izvan navijačkih zona i stadiona. Što se tiče navijačkih zona, gradovi su zaduženi za filtriranje uz pomoć privatnih zaštitarskih tvrtki. A unutar stadiona djeluje UEFA”, kazao je ministar.

Ministar je govorio i o navijačkim zonama gdje će također biti mjere sigurnosti kako ne bi došlo do incidenata.

“Navijačke zone su osigurani prostori. Odlučio sam da se provode pretraživanja na ulazu u navijačke zone, da se koriste detektori za metal i da se zabrani unošenje prtljage. Da nema navijačkih zona, navijači bi se okupljali bez kontrole i rizik bi bio puno veći”.

[su_betfair_200eura]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)