Poznat nagradni fond za nadolazeće Europsko prvenstvo

Do početka Europskog prvenstva u Francuskoj ostalo je još oko 10-ak dana, a na najvećoj europskoj nogometnoj smotri nastupit će 24 reprezentacije podijeljene u šest grupa. Prvenstvo počinje 10. lipnja, a igrat će se tačno mjesec dana – do 10. srpnja. Za ovo Europsko prvenstvo bit će osigran nagradni font u visini od 301 milijun eura.

nagradni fond

Ovaj vrtoglavi iznos je čak za 35% veći od onog koji je bio najmjenjen učesnicima na Europskom prvenstvu 2012. godine koje se održavalo u Poljskoj i Ukrajini, te sa 39% je veći od nagradnog fonda iz 2008. godine sa Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj.

Ako ste se pitali koliko će dobiti svaka reprezentacija koja učestvuje na ovom pitanju, odgovor je poznat – osam milijuna eura! Svaki bod osvojen u grupnoj fazi ovog elitnog reprezentativnog takmičenja koštat će 500.000 eura, dok će nogometni savezi za pobjedu naplatiti milijun europskih novčanica.

Što se tiče nagrada za plasman – plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva vrijedan je dva i pol milijuna eura, dok će polufinalisti bit bogatiji za čak četiri milijuna eura!

Dvije reprezentacije koje budu učestvovale u finalu ovog takmičenja koje će se održati 10. srpnja poddijelit će 10 miljuna eura. Pobjedniku će ići osam, dok će drugoplasirana reprezentacija dobiti tri milijuna.

Podsjetimo, jedan od najveći favorita za osvajanje Europskog prvenstva svakako je reprezentacija Njemačke koja je aktuelni svjetski prvak. Među favorite spadaju i reprezentacija zemlje u kojoj se održava prvenstvo, Francuska, dok neki nagađaju da i engleska reprezentacija može daleko dogurati na ovom Europskom prvenstvu.

[su_betfair_200eura]

Oznake: