Sigurnosne mjere na prvom mjestu: Glavni problem Francuske na Euru 2016

Sigurnosne mjere na prvom mjestu. Euro 2016 će započeti 10. lipnja na Stade de France. Kontinentalno natjecanje će trajati jedan mjesec sa utakmicama koje će biti igrane na deset različitih stadiona diljem zemlje.

Sigurnosne mjere

Glavna tema je sigurnost nakon terorističkih napada u studenom prošle godine u kojima je poginulo 130 ljudi zbog ogromnog preljeva gledatelja iz više regija.

Europsko prvenstvo će krenuti kada Francuska kao domaćin odigra utakmicu protiv Rumunjske na otvorenju natjecanja na Stade de France-u koji na kojem će također biti odigran i finalni meč.

Stadion je otvoren 1998. godine za Svjetsko prvenstvo i od tada je na njemu bilo gotovo 30 milijuna posjetitelja za razne zabave. To je najveći nogometni stadion u zemlji s više od 81.000 sjedećih mjesta.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Što se tiče sigurnosti, izvještaji sugeriraju da će 73.000 policajaca i žandara biti raspoređeni, a još 10.000 vojnika koji će biti mobilizirani za ovaj događaj.

“Kontekst ovog Euro turnira u pogledu sigurnosti je vrlo različit od onoga u 1998. godini, u kojoj smo morali uvesti neke složenije, potpunije i teške mjere sigurnosti.”

“Namjera nam je, s tim posebno ojačati sigurnosne mjere za euro, kako bi se iskorijenila mogućnost rizika što je više moguće – osobito s obzirom na sigurnosni kontekst – s vrlo ozbiljnim sigurnosnim posljedicama”, rekao je Jacques Lambert, predsjednik Euro 2016. organizacijskog odbora.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)