Simeone spašava Messija

Argentina je poražena u finalu Copa Americe od reprezentacije Čilea i to ponovno na jedanaesterce. Ova vijest sama po sebi je senzacija, ali ni ne toliko velika, jer Argentina finala gubi kao na pokretnoj traci. Ipak pravi šok uslijedio je tek nakon utakmice kada je najbolji svjetski nogometaš u intervju najavio odlazak iz reprezentacije Argentine nakon novog neuspjeha. Time je šokirao argentinsku, ali i svjetsku javnost, jer Messi  je i dalje najbolji nogometaš današnjice.

Messi - Simeone

Messi u reprezentaciji

Iako još uvijek postoji šansa da Messi promjeni odluku, ova vijest pokazuje veliku frustraciju koju je Lionel skupio mnogobrojnim porazima u finalu. Također to je još jedan pokazatelj koliko Messiju znači uspjeh s Argentinom. Iako ga veliki broj navijača, posebno u domovini napada zbog prikazanog u reprezentaciji čini se kako Messi živi za neki veliki trofej sa svojom domovinom. S godinama kako su mu trofeji izmicali pritisak je rastao, a Messi se teško nosio s njime. Ono što je posebno bolno što Argentina ima zaista moćnu reprezentaciju, jer osim Messija tu je još niz sjajnih igrača, kao što su Higuain, Di Maria, Aguero, Mascherano, ali i dr.

Messi je za Argentinu prvi puta nastupio 17. svibnja 2005. godine i odmah zaradio isključenje. Kao da je početak karijere dao nagovijestiti kojim će putem ići njegova reprezentativna karijera. Prvi pogodak je postigao upravo protiv Hrvatske u svom šestom nastupu za reprezentaciju. Messi je u reprezentaciji do sada proveo 11 godina, nastupio je u 113 utakmica, a pritom je postigao 55 pogodaka. Ovakvom statistikom Messi bi u svakoj reprezentaciji trebao imati status božanstva, jer radi se o najboljem strijelcu reprezentacije. Ipak Argentina ne priznaje ništa drugo osim prvog mjesta, a tu su Messijevi problemi. Do sada ima 0 trofeja i čak 4 izgubljena finala. Jedini trofej s reprezentacijom ostaju mu OI u Pekingu 2008. godine.

Puno je to premalo ukoliko u obzir uzmete moć reprezentacije Argentine tijekom godina, ali i individualne nagrade koje je Messi osvojio. Možda je i teret koji nosi, a to je stalno uspoređivanje s Maradonom ostavilo preveliki trag. Jer stalno se ističe da ukoliko ne osvoji SP nikada neće biti u rangu sa malim zelenim.

Sa 29 godina Messi je odlučio reći zbogom reprezentaciji, anjegov put mogli bi slijediti još neki igrači kao što su Aguero, Higuain i Mascherano. Bila bi to tragedija za Argentinski nogomet, jer ovi igrači još uvijek imaju puno za ponuditi.

Simeone spašava Messija

Iako se očekuje da će Argentinski savez napraviti detaljnu analizu i vidjeti kako dalje, oni svakako moraju napraviti veliki rez. U ovom trenutku vjerojatno samo jedna osoba može vratiti Argentinu na pravi put, a to je Diego Simeone. Ovaj sjani argentinski stručnjak je zanimljivo također ove sezone izgubio jedno finale (Lige prvaka) i to mu je već drugo izgubljeno. Ipak ovaj trener od Atletico Madrida je u posljednjim sezonama napravio pobjedničku momčad od ekipe koja je bila u sjeni Reala i Barcelone.

Argentina je skup sjajnih pojedinaca, ali nedostaje im da ih netko pretvori u momčad, te da dobiju taktičku disciplinu i postanu prava momčad. Trenutno im trebaju trofeji kako bi dobili samopouzdanje, a Simeone je pravi čovjek za to. Također Simeone bi mogao biti ličnost koja može nagovoriti Messija da promjeni odluku i vrati se u reprezentaciju.

Simeone nije skrivao želju da preuzme Argentinu, a bila bi šteta da to ne napravi u trenutku kada je Messi još uvijek aktivan igrač. Pomalo bi bilo tužno da Argentina sa Messijem ne osvoji ni jedan trofej, pa bi trebalo sve napraviti da Messi promjeni odluku koju je donio pod dojmom još jednog poraza.

Diego Simeone i Messi mogli bi biti dobitna kombinacija za Argnetinu. Jedan je nepopravljivi borac i strašan karakter (lider), a Messi najbolji igrač ove generacije. Sada je jedino pitanje može li se Simeone dogovoriti sa Atletico Madridom da paralelno vodi klub i reprezentaciju, ali to je posao za čelnike argentinskog saveza.

Bet365 banner 300x250
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)