U svom stilu: Komentar Zlatana Ibrahimovića na autogol Clarka

Reprezentacija Švedske je remizirala 1-1 sa Republikom Irskom u jučerašnjoj utakmici Europskog prvenstva na Stade de Franceu. Irska je povela u drugom dijelu utakmice golom Wesa Hoolahana kada je ostao zaboravljen od strane švedskih braniča. U prvom dijelu Jeff Hendrick iz irske reprezentacije je pogodio prečku. Bod Švedskoj je donio autogol Clarka.

autogol

Konačan rezultat postavio je reprezentativac Irske, Ciaran Clark kada je nakon centaršuta Zlatana Ibrahimovića glavom poslao loptu u svoj gol tako da vratar Darren Randolph nije mogao ništa da uradi.

Stoper Aston Ville, Ciaran Clark nosio se veoma dobro za Ibrahimovićem na jučerašnjem meču, ali je opet na kraju ponio ulogu tragičara zbog autogola. Nakon utakmice autogol je komentarisala zvijezda švedske reprezentacije, Zlatan Ibrahimović.

“Kako sam uspio natjerati braniča da postigne autogol? Ubacio sam loptu u šesnaesterac i on je glavom postigao autogol. Je li to magija? To bi trebali njega pitati.”, kratko je komentarisao Zlatan Ibrahimović.

Napadač irske reprezentacije, Jon Walters koji je zbog ozljede ranije napustio utakmicu, nakon susreta je rekao:

“Takve stvari se dešavaju. Ciaran je odradio veoma dobro današnju utakmicu, čuvao je odlično Ibrahimovića tokom cijelog meča.”, rekao je Walters.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Evertonov stoper, Seamus Coleman nakon susreta je rekao:

“Clarky je veoma iskusan, veoma je zreo. On zna da mu niko ne upire prstom, ili nešto slično tome.”

Švedska je danas remizirala protiv Irske iako nije imala nijedan udarac u okvir gola tokom cijelog meča.

Oznake: