UEFA objavila financijski izvještaj Europskog prvenstva u Francuskoj

Danas se igra veliko finale Europskog prvenstva u nogometu u Francuskoj. Snage će odmjeriti domaćin Francuska i Portugal na Stade de France u Parizu. Jučer je, Europska krovna nogometna organizacija (UEFA) priopćila konačnu računicu nogometnog festivala u Francuskoj. UEFA će od sada također objavljivati plate svojih visokih dužnosnika, što do sada nije bila praksa.

UEFA

Što se tiče zarade na Europskom prvernstvu ona iznosi dvije milijarde eura, troškovi organizacije dosegli su cifru od 650 milijuna europskih ovčanica. Tu je i novac koji će pripasti nogometnim savezima reprezentacija koje su učestvovale na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Ukupno 55 nacionalnih saveza će podijeliti 600 milijuna eura.

Velika je cifra i kod obeštećenja klubova koja se penje čak i do 150 milijuna eura. Europska nogometna organizacija će po završetku ovog prvenstva podijeliti ukupno oko 600 milijuna eura nacionalnim savezima čije reprezentacije su igrale u kvalifikacijama i sudjelovale na prvenstvu u Francuskoj, kažu iz UEFA-e.

Bet365 banner 300x250

Neto prihod od europskog šampionata u Francuskoj će iznositi oko 830 milijuna eura, odnosno 34 posto više nego prije četiri godine na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. UEFA će, ako je vjerovatni priopćenju, inkasirati nešto manje od dvije milijarde eura.

Naravno, tu su i troškovi organizacije koje iznose oko 650 milijuna eura, 24 reprezentacije će podijeliti 301 milijun, dok će Europska nogometna unija, na ime obeštećenja za nastup iggrača, klubovima isplatiti 150 milijuna eura.

FINALEBET

KLADI SE NA FINALE

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)