Velike mjere bezbjednosti u glavnom francuskom gradu uoči finala

Danas se igra finale Europskog prvenstva u nogometu u Francuskoj. Prvenstvo je počelo tačno prije mjesec dana otvarajućom utakmicom između domaćina Francuske i Rumunjske. Danas, u finalu na istom stadionu na kojem se igrala i prva utakmice, Stade de Franceu finale će igrati domaćin Francuska protiv Portugala koji je do finala došao sa samo jednom pobjedom u regularnom dijelu utakmice tokom cijelog europskog šampionata.

1040667581

Načelnik pariške policije Michael Cado rekao je da će danas mjere bezbjednosti u glavnom francuskom gradu biti na najvećem nivou. Na ulicama poznatog europskog grada bit će raspoređeno 3.400 policajaca, koji će tu biti i poslije završetka utakmice bez obzira na ishod finalnog meča.

“Te mjere sigurnosti možemo opisati kao vanredne. Teško je kontrolirati masu ljudi koja se kreće”, rekao je Michael Cado. Cado je podsjetio da je 150 osoba ozlijeđeno tokom dočeka francuske reprezentacije 1998. godine koja je bila svjetski prvak u nogometu. Prema riječima načelnika pariške policije, ukoliko Francuske pobijedi u današnjem susretu neće biti organizirana šetnja nogometaša kao 1998. godine kada su tadašnji svjetski prvaci iz autobusa pozdravljali okupljene na Elizejskim poljima.

Podsjetimo, uoči početka ovog prvenstva dosta se pričalo o mogućem terorističkom napadu, do kojeg, na svu sreću, nije došlo, a nadamo se da će situacija ostati mirna i u finalnoj utakmici koja se sutra igra od 21:00 na najvećem francuskom stadionu, Stade de Franceu.

betfairfinale

KLADI SE NA FINALE

Oznake: