Veliki problemi za Francusku dva tjedna prije Europskog prvenstva

Veliki problemi za Francusku dva tjedna prije Europskog prvenstva. Interventna policija je na ulicama Francuske, kao i tisuće demonstranata koji su udarili na kontraverzne reforme radnika.

Veliki problemi

Deseci tisuća prosvjednika su se okupili na ulicama u Francuskoj kako bi demostrirali protiv kontraverznih reformi prava radnika.

Ove akcije, na čelu s moćnim CGT sindikatom, doprinio je da rafinerije nafte, nuklearnih elektrana i promethnih čvorišta dovedu do zastoja.

Intervntna policija se borila sa prosvjednicima i napravila 77 uhićenja u Parizu i u drugim gradovima, javlja France 24. Automobili i dućani su oštećeni i 15 policajaca je ozlijeđeno.

CGT kaže da će reforme, koje su gurnute kroz parlament od strane francuskog predsjednika Francois Hollande bez glasovanja ranije ovog mjeseca, u potpunosti ugroziti zaštitu radnika.

Članak 2. zakona daje pojedinim tvrtkama mogućnost da se isključe iz strogih zakona o zaštiti rada, što je mnogo lakše da bi radnici dobili otkaz.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Pozivanje na smirenost, premijer Manuel Valls ukazivao je na mogućnost da bi zakon mogao biti izmijenjen, iako je podvukao liniju na računu.

On je također optužio CGT da je ‘neodgovoran’ i rekao da neće dopustiti da se nametnu zakonu.

Prosvjedi i isključivanja bi također mogla pogoditi Euro 2016, kada se oko dva milijuna međunarodnih posjetitelja očekuje da će stići u zemlju.

CGT je zaprijetio da će poremetiti turnir, koji će se održati između 10. lipnja i 10. srpnja, dodajući da će ‘Vlada biti glavni krivac’.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)